Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIII. AZ ENERGOLNAK ÉS A CONTICARNAK ENGEDÉLYEZIK, HOGY IMPORTÁLJA AZ OLAJAT - KIROBBAN A BANDAHÁBORÚ

Nógrádi Zsolt:
Ez az illető ezeket a kiskapukat kijárta, és engedélyezte egypár cégnek az országban, akinek a nevei ismerősek, az E.L.M. Rt.-nek, az "Energol"-osoknak a "Conticar"-osoknak, hogy ők importálják be ezeket az olajakat. Tulajdonképpen ebből robbant végül is ki később a bandaháború vagy a robbantások, mivel aki az olajat birtokolta, többszÁz milliót, milliárdokat tudott hetek alatt vagy hónapok alatt besöpörni, és neki így több étterme, több szállodája lett. Ez konfliktust szült, mert tulajdonképpen '94-ig több ezer ember szőkített, és most lett '95-től egy kiválasztott garnitúra - hogy miért pont ezek, azt nem tudom -, de ezek az emberek hordhattak csak be, és őnáluk ragadt meg a nagy haszon.

A Flaiszék '95 novemberétől indultak be újra. Dunavecsén van egy tározó, körülbelül 2 millió liter fér bele, és '95 novemberétől '96 májusáig 20 millió liter ilyen dunasztore - ami a .gázolajjal megegyező minőségű - olajat importáltunk be, és szortíroztunk szét. Ebben Pálfiy László, Mészáros László - akiről már szóltam -, Zsubori Laci, Kubas Zsolt volt az ügyintézkedő. A Fekete Levente biztosította a számlákat, amit Kecskeméten a Schober Iván intézett a Terminál-Full kúton keresztül. Úgy csinálták, hogy állandóan adták-vették azt a kutat, és csináltak mindig egypár millió liter leszámlázott gázolajat, és új cég jött, új emberekkel, és akkor utána nem piszkálgatta, nem foglalkozott vele az APEH meg a hatóságok, mert nem volt meg sose senki, hogy kik állították. Ide 20 millió litert importáltunk, vagy a Flaiszék annyit importáltak be. Ezen az olajon körülbelül 20 forintos árrés volt, 400 millió lett fél év alatt a haszon.

Ezt úgy tudták elintézni, hogy az országos... a Mercontrol vizsgálja be az országba beérkező üzemanyagokat. A vámosak nem voltak hajlandók itt a korrupcióra, ezért két alkalommal, egyszer 150 milliót és egyszer 60 milliót szállított fel a PálfFy László... vagyis a Mészáros Laci, a Zsubori és a Fekete Levente a "Mercontrol"-osoknak, hogy olyan minősítésbe vigyék bele..., mert ez gázolaj minőségű volt, és a vámosok nem mentek bele, azt mondták, ha amott elintézik, akkor intézzék el ott, őnekik kell egy hivatalos papír, ez nem ipari tüzelőolaj, hanem gázolaj. Ők nem vállalták be, mert gázolaj minőségű volt. Egy fekete Puntoval vitte fel a Harkai Anikó - ez a Mészáros Lacinak a felesége - a Zsugorival és a Fekete Leventével két részletbe a 150 és a 60 milliót ezeknek az embereknek, vagyis akik ott bevizsgálták, akik jóváhagyták. De így se volt probléma, mert 200 milliö maradt tisztán a haszon, mert gázolaj volt, és el lehetett adni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.