Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zuschlag János

Életrajz

 

zuschlag-cusi-cuslag-janos.jpgZuschlag János a kiskunhalasi Szilády Áron Önkormányzati Gimnáziumban érettségizett 1995-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult, ahol történelem szakon 2000 júniusában szerezte meg diplomáját.

A Magyar Szocialista Pártba már tizenhét éves korában, 1994-ben belépett. Az Ifjú Szocialisták Mozgalmában kezdte meg politikusi pályafutását: 1994-1998-ig Bács-Kiskun megyei elnök, 1995-1998 között országos irodavezető, 1997-1998-ban országos alelnök, 1998-tól ügyvezető alelnök volt. 1997-től tagja az MSZP Országos Választmányának, 1998-tól Kiskunhalason a városi elnökség tagja, 1999-től Bács-Kiskun megyei ügyvivő.

Az 1998. évi országgyűlési választásokon országos listáról szerzett mandátumot. Az Országgyűlés legfiatalabb tagjaként korjegyző. 2002-től a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták Mozgalma elnökhelyettese. 2002 áprilisában újból az országos listáról szerzett mandátumot. 2002. május közepén az egészségügyi, valamint az ifjúsági és sportbizottságban kapott helyet, majd az októberi választáson helyi képviselői mandátumot szerzett a kiskunhalasi önkormányzatban.

2004. október 12-én a Terror Háza előtt tartott szocialista sajtótájékoztató megkezdése előtt a holokauszt áldozatain viccelődött, ami a HírTv felvételének köszönhetően nagy nyilvánosságot kapott. Emiatt 2004. október 18-án kénytelen volt benyújtani a lemondását országgyűlési képviselőségéről.

2006 októberében az MSZP elindította az önkormányzati választásokon, kompenzációs listáról szerzett mandátumot. 2007 januárjában a politikust a Bács-Kiskun megyei szocialisták ügyvezető elnöküknek választották meg.

 

A „vasi botrány”

 

A Weiszenberger-videó

 

Az ügyészség házkutatáson találta meg azt a 2005-ben készült rejtett kamerás felvételt (A rejtett kamerás felvétel részlete), amelyen Weiszenberger László kiskunhalasi kistérségi megbízott, Kiskunhalas városának MSZP-s önkormányzati képviselője magyarázza egy vállalkozónak a pályázati pénzek elnyerésének mechanizmusát: arról beszél, hogy a pályázatok sikere a minisztériumnak juttatott százalékokon múlik. Állítása szerint a Zuschlag János segítségével szerzett kapcsolatai révén rendszeresen intézkedett pályázatok ügyében százalékért: a sikeres pályázók által visszaosztott milliókat a „minisztériumba” kellett vinnie, ő abból kapta meg a részét.Weiszenberger az ügy kipattanása után azt állította, valójában csak kérkedett nem létező befolyásával. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség befolyással üzérkedés gyanúja miatt folytat nyomozást, hangsúlyozottan a Zuschlag-ügytől függetlenül.

Ismeretlen, hogyan került az ügyészségnél őrzött felvétellel megegyező tartalmú, a Nemzeti Nyomozó Iroda által később lefoglalt  videó a Hír TV birtokába. A felvétel részleteit, amelyeken valójában a hazai területfejlesztési pályázatokról van szó, a Hír TV 2007. szeptember 26-án úgy mutatta be, mintha uniós pályázati pénzekről beszélnének rajta, miután korábban Orbán Viktor Fidesz-elnök egy rádióinterjúban kijelentette, hogy a Magyarországra érkező uniós pénzek „nagy részét ellopják”; a kijelentést a miniszterelnök a parlamentben hazugságnak nevezte.

Gyurcsány Ferenc utasította Bajnai Gordon minisztert, hogy mentse fel Weiszenbergert tisztségeiből és kezdeményezzen rendőrségi eljárást az ügyben, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pedig feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen. Bajnai bejelentette, hogy uniós pályázaton nem is szerepelt a vállalkozó cége, Weiszenbergert pedig a botrány után kizárták a kiskunhalasi önkormányzat szocialista frakciójából és felfüggesztették kistérségi megbízotti állásából is. A pályázatról kiderült, valójában a területfejlesztési alap céltámogatási alapjából nyerte el a vállalkozó, aki Weiszenbergert tartotta sakkban a felvétellel, hogy ne kelljen kifizetnie a pénzt. A Fővárosi Főügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, „mert nem állapítható meg egyértelműen, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor milyen”.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter arra figyelmeztette az önkormányzati vezetőket, ne higgyenek azoknak, akik azt állítják magukról, el tudják intézni, hogy egy fejlesztési pályázat nyerjen. A szélhámosok elhitetik, hogy „keretük van”, a segítségükkel nyerni lehet, és ha a település megkapja a pályázati támogatást, sikerdíjat kérnek belőle.

 

A „Zuschlag-ügy”

 

Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője 2007. szeptember 26-án sajtótájékoztatóján többször is idézett Debreczeni József az Új miniszterelnök című könyvéből, amelyben Szigetvári Viktor, a kormányfő akkori tanácsadója úgy emlékezett vissza Gyurcsány Ferenc sportminiszterré válására, hogy „hamar szembesült a szocialisták ifjúságpolitikai világával”, amely a pályázatokkal való „mutyizást” jelentette.

A könyvben Szigetvári arról is beszél, hogy Gyurcsány Ferenc „hamar intézményesítette az ifjú szocialisták világával az együttműködési viszonyt”, sőt ezeket „saját politikai céljaira is használta”. Szintén Debreczeni könyvében beszél Gyurcsány Ferenc arról, hogy sportminiszterként nem engedte a döntés-előkészítőknek sem, hogy helyette döntsenek, minden döntést szeretett ő maga meghozni. A frakcióvezető szerint ezek után felmerülhet a kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc tudott-e a Zuschlag János nevével fémjelzett pályázati visszaélésekről.

A kormányszóvivő erre úgy reagált, „hogyha az ügyészség gyanúja beigazolódik, és az derül ki, hogy becsaptak valakit, akkor az áldozat Gyurcsány Ferenc és az ifjúsági minisztérium volt, valamint az adófizető lakosság”, továbbá megjegyezte, hogy a miniszterelnök „tiszta ebben az ügyben is”.

Az ügyben érintett alapítványok ugyanakkor már 2000-től, az Orbán-kormány idején is jutottak pályázati pénzekhez: a miniszter akkor Deutsch Tamás, a helyettes államtitkár pedig Szabó László volt. A pályáztatás-ellenjegyzés és a kötelezettségvállalás is változatlan szabályok alapján zajlott mindkét kormányzat idején. Deutsch ezekre a támadásokra úgy reagált: ha Zuschlagék ugyanazt csinálták volna, mint ő, akkor most nem lennének bíróság előtt.

2007. szeptember 28-án előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság Lados Istvánt, Zuschlag János egykori titkárát. Lados a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen adta föl magát, miután már hónapok óta körözés volt ellene érvényben.

2007. október 2-án őrizetbe vette a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Katus Ferencet, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját. A férfit kihallgatásra hívták be kedden a kecskeméti főügyészségre, ahol közölték vele, hogy a gyanú a bűnszervezetben való részvétel kitétellel súlyosbodott.

Ugyanezen a napon az MSZP országos elnöksége „a párt elveit és érdekeit súlyosan sértő jelenségek" miatt kezdeményezte az MSZP kiskunhalasi szervezetének feloszlatását.

 

A Zuschlag-per

 

2008. október 8-án Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Dr. Fodor Endre tanácsvezető bíró vezetésével megkezdődött a Zuschlag János és 15 társa ellen indított bűnügy tárgyalása. (Fodor Endre bírói tanácsa tárgyalta a 2005-ben kezdődött maffiapert is.) Az ügyben több mint 200 tanú szerepel. Zuschlag védője Kovács M. Gábor ügyvéd. 2010 márciusában Zuschlagot az általa elkövetett bűncselekmények miatt első fokon (nem jogerősen) nyolc és fél év börtönre ítélték. A bíróság indoklásában kifejtette, „a Zuschlag-csoport egy fehérgalléros bűnszervezetként” működött. A bíróság Lados Istvánt (másodrendű vádlott) 2 év, Katus Ferencet (harmadrendű) 5 év 6 hónap, Őri Andrást (negyedrendű) 4 év, Krausz Csabát (ötödrendű) 3 év, Marsovszky Balázst (hatodrendű) 2 év 4 hónap, Kullai Tamást (hetedrendű) 3 év 4 hónap, Prácser László kilencedrendű vádlottat pedig 1 év 4 hónap börtönre ítélte. Velük szemben vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Idoja36

(Ureti03, 2018.12.08 19:15)

http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-pasport-10-mg-sin-receta-con
http://gennethub.com/blogs/1382/10482/comprar-generico-frumil-amiloride-and-furosemide-5mg-rapido-per
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/cialis-onde-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-via-internet-rep
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/buy-powergra-cheap-powergra-buy-online-with-review
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-segurex-sildenafil-citrate-pago
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/medroxyprogesterone-acetate-achat-achat-cycrin-livraison-rapide
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2135/11985/donde-para-ordenar-avafil-sildenafil-citrate-online-espana
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/medovigor-sildenafil-citrate-en-ligne-bon-marche-acheter-du
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/site-achat-fida-sildenafil-citrate-200mg-fida-france-pas-cher
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/achat-express-ezequel-120mg-moins-cher-sans-ordonnance-pharmacie
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-livraison-discrete-bas-prix-prix-tadalafil-maroc
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/acyclovir-comprar-en-farmacia-en-linea-recomendada-espa-a-compra
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=21942&qa_1=site-seguro-para-comprar-avafil-200-garantia-pela-net-brasil
http://bricolocal.com/profiles/blogs/cialis-40-mg-puedo-comprar-mas-barato-chile-comprar-tadalafil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/order-discount-sialis-40-mg-can-i-buy-tadalafil-quick-shipping
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-toprol-xl-50-mg-entrega-r-pida
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-cianeo-tadalafil-10mg-r-pido
http://dmoney.ru/38678/viagra-100mg-puedo-comprar-sin-receta-entrega-r%C3%A1pida-chile
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/peut-on-acheter-tadarich-40mg-prix-de-tadalafil-en-pharmacie
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/commander-methylcobalamine-sur-internet-baisse-prix-2018-vitamin
http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/66488
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/medovigor-200mg-order-without-rx-generic-medovigor-made-in-canada
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-zuandol-50mg-on-sale-where-can-i-purchase-sildenafil
http://property.ning.com/profiles/blogs/carbidopa-levodopa-10-100mg-sans-ordonnance-sur-internet-achat
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/order-generic-viagra-25-mg-viagra-buy-europe

проститутки новосибирска

(Bernardquamb, 2018.10.24 09:31)

<a href=http://www.dialtranslator.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://reconshuttle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://reconshuttle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://moonvalleynurseries.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Шлюхи Новосибирск</a>
<a href=http://moonvalleynurseries.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Шлюхи Новосибирска</a>
<a href=http://hri-eu.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://hri-eu.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://kokura-curry-ryu.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://kokura-curry-ryu.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://www.brifax.co.uk/__media__/js/netsoltrademark.php?d=put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>Проститутки Новосибирска</a>

<a href=http://1031law.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=http://1031law.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казани</a>
<a href=http://orassist.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://orassist.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Шлюхи Казань</a>
<a href=http://insidetax.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Шлюхи Новосибирска</a>
<a href=http://insidetax.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казань</a>
<a href=http://tsetsos.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Шлюхи Новосибирска</a>
<a href=http://tsetsos.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Шлюхи Казань</a>
<a href=http://keystochicago.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-nsk.mobi>Проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://keystochicago.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=fei.girls-kzn.mobi>Проститутки Казань</a>

<a href=http://put.sexchika.mobi>проститутки новосибирска</a>
<a href=http://put.sexchika.mobi/1000-rubley.html>проститутки новосибирска</a>

Проститутки Краснодара

(AnuelHef, 2018.10.14 04:49)

<a href=https://top.girls-nsk.ru>Проститутки Новосибирск</a>
<a href=https://www.girls-nsk.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru>Проститутки в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки Краснодара</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны в Краснодаре</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд индивидуалки в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Краснодара</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/znakomstva/>Интим знакомства в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-irkutska.ru>Шлюхи Иркутска</a>
<a href=http://www.prostitutki-irkutska.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Иркутск</a>
<a href=http://prostitutki-perm.ru>Шлюхи Пермь</a>
<a href=http://www.prostitutki-perm.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Пермь</a>
<a href=http://www.girls-kzn.mobi>Проститутки Казани</a>
<a href=http://fei.girls-kzn.mobi/individuals/>Индивидуалки Казань</a>
<a href=http://girls-kzn.mobi/znakomstva/>Секс знакомства Казани</a>
<a href=https://fei.girls-kzn.mobi/individuals/1000-rubley/>проститутки Казани</a>
<a href=http://penza-dosug.ru>Проститутки Пензы</a>
<a href=http://www.penza-dosug.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Пензы</a>
<a href=http://girls-ufa.ru>Шлюхи Уфа</a>
<a href=http://www.girls-ufa.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Уфа</a>
<a href=http://girls-msk.ru>Шлюхи Москвы</a>
<a href=http://www.girls-msk.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Москвы</a>
<a href=http://dosugspb24.ru>Шлюхи Питер</a>
<a href=http://www.dosugspb24.ru/individuals/1000-rubley/>проститутки Питер</a>
<a href=http://fei.girls-nsk.mobi>проститутки Новосибирска</a>
<a href=http://fei.girls-nsk.mobi/individuals/1000-rubley/>проститутки Новосибирска</a>
<a href=https://ero.girls-nsk.me>проститутки Новосибирска</a>
<a href=https://www.girls-nsk.me/individuals/1000-rubley/>проститутки Новосибирска</a>

fifa 15 moddingway 16 17 скачать торрент

(garneugoot, 2018.04.01 05:01)

Браво, какие нужная фраза..., замечательная мысль

---
В этом что-то есть. Раньше я думал иначе, большое спасибо за информацию. fifa 15 ultimate team pc скачать, скачать fifa 15 от механика через торрент а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html>fifa 15 ultimate team ios скачать</a> скачать фифа 15 на пк через торрент

скачать fifa 15 2016

(enatMl, 2018.03.10 07:49)

Вы ошибаетесь. Могу это доказать. Пишите мне в PM, обсудим.

---
Бесподобное сообщение, мне интересно :) где скачать fifa 15, фифа 15 кряк торрент а также <a href=http://15fifa.ru/>сайт ea sports</a> скачать fifa 15 на psp

XRumer + XEvil torrent

(Mashaelics, 2017.12.13 10:09)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any antibot captcha.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"


« előző

1 | 2 | 3