Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szlávy Bulcsú

szlavy.jpgSzlávy Bulcsú (? - 1997) büntetett előéletű vállalkozó volt, aki az 1990-es években maffiahálózatot épített ki a Balaton körül, az alvilági berkekben a "Balaton császáraként" aposztrofálták. 1997-ben eltűnt, holtteste csak 7 év múlva került elő. A rendszerváltás utáni Magyarország egyik leghírhedtebb bűnözője.

Szlávy fényképészként dolgozott, majd a 80-as évek elején megnyitotta első éttermét Budapesten. A fővárosban és több más vidéki szórakozóhelyeken is voltak érdekeltségei. A vállalkozónak voltak homályos külföldi olajügyei is, de inkább azzal vált hírhedtté, hogy mindeközben olyan bűnbandát hozott létre, amely a Balaton-parti településeken a vállalkozókat fenyegetéssel és bántalmazással arra kényszerítette, hogy bevételük egy részét nekik adják át.

Saját bevallása szerint jó kapcsolatokat ápolt Tasnádi Péterrel, személyesen ismerte Prisztás Józsefet és Tocsik Mártát is. Némi politikai karrierre is szert tett: a 90-es évek elején alelnöke volt a Magyar Republikánus Pártnak. Nagyvonalú tervei között szerepelt például Magyarország vámszabad területté tétele.

1993-ban Spanyolországra távozott. Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 1994 szeptemberében adott ki körözést hat rendbeli zsarolás bűntettének kísérlete, bűnszövetkezet szervezése, súlyos testi sértés valamint tartozás fedezetének elvonásának alapos gyanúja miatt. A nemzetközi körözés alapján 1994. október 5-én fogták el és 1995 nyarán adták ki Magyarországnak. Jogi képviseletét Bárándy György vállalta el.

Az előzetes letartóztatásból történő kiszabadulása után, 1997-ben eltűnt. Mivel felvetődött, hogy esetleg gyilkosság áldozata lett, 1999 augusztusában eltűnése miatt a rendőrség körözést adott ki. Eltűnéséről semmit sem lehetett tudni, ezért a rendőrség csak 2002-ben indított államigazgatási eljárást. Rövidesen azonban olyan adatok kerültek a napvilágra, amik szerint Szlávyt biztosan meggyilkolták, ezért 2003. februárjában már emberölés miatt nyomoztak. Wappler László már ekkor gyanúsított volt az ügyben.

Kép 

Szlávy holtteste hét évvel eltűnése után került elő: a főváros XII. kerületében egy garázs szerelőaknájába rejtették és lebetonozták. A rendőrök 2004. január 23-án érték tetten Wappler Lászlót, amint éppen megpróbálta kiemelni a holttestet, hogy aztán a rendőrök elől más helyre rejtse el.

 

A Szlávy-per

Elsőfok

Kép 

A per 2006. májusában kezdődött el. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja Wappler Lászlót, amit felbujtóként követett el. A vádhatóság szerint azért ölette meg Szlávyt, mert megerőszakolta barátnőjét. Másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberöléssel vádolják, mert a hatóságok szerint a sértett egykori testőreként ő csalta a bűncselekmény helyszínére Szlávyt. A harmadrendű vádlott pedig a vád szerint az elsőrendű alkalmazottjaként beszerezte a bűncselekményhez használt fegyvert és ő lőtte le közvetlen közelről a sértettet.

________________________________________________________________________

A Blikk.hu exkluzív részleteket közöl a dokumentumból 2006-ban.

W. László: Nem én adtam utasítást Szlávy lelövésére!
"Határozottan kijelentem, hogy a terhemre rótt bűncselekményeket nem követtem el. Nem, ismétlem, nem találkoztam 1997. július 31-én Szlávy Bulcsúval, nem utasítottam B. Lászlót Szlávy lelövésére. 1997. július 31-én megtaláltam Szlávy Bulcsú holttestét, és azt elrejtettem. Megítélésem szerint a vádirat több pontatlanságot tartalmaz....
A vádiratban az ügyészség azt állítja, hogy én meg akartam öletni Szlávyt. Ez egyzserűen nem igaz. Fel akartuk jelenteni, és ezt meg is tettük (H. Erika megerőszakolása miatt - a szerk.). Nekem nem volt semmilyen kapcsolatom Bulcsúval, nem volt üzleti nézeteltérésem, nem tartoztam neki, és ő sem tartozott nekem....
A vádirat hosszasan taglalja, hogy én fegyvert akartam szerezni. Ez nem igaz. Nem igaz, amit B. László állít, ugyanis én nem kértem arra, hogy szerezzen nekem önvédelmi fegyvert. Lehetséges, hogy beszélgetésekben elhangzott az, hogy nem ártana, ha lenne, de ezt nem én, hanem W. Tamás szorgalmazta. W. volt az, akinek mindig is volt fegyvere, nem is egy. Ezt onnan tudom, hogy valóban jártunk egy alkalommal a nyaralójában, ahol megmutatta a fegyvereit. Én nem értek a fegyverekhez, de azt hiszem, hogy ha valaki önvédelmi fegyvert akar szerezni, akkor nem Skorpió géppisztolyra gondol..."

"Telefonon közölték, Szlávyt kiterítették nálam"
"A vádirat hosszan részletezi az 1997. július 31. napján történteket. Ezzel kapcsolatosan a következőket tudom mondani. Amennyire vissza lehet emlékezni, és ezen a napon is, mint mindig, többnyire a budaörsi irodában voltam.... Este nyolc óra körül kaptam egy telefonhívást, hogy kiterítették a Szlávyt nálam. Nem tudtam mire vélni a dolgot, de megijedtem. Végigjártam a lehetséges helyeket, visszamentem a Bíbor utcába, voltam a Sodrás utcában, majd a Székács utcában megtaláltam Szlávy holttestét. Szabályosan pánikba estem, és mint ahogy azt a rendőrségen tett vallomásomban elmondtam, elrejtettem a holttestet...
Életszerűtlen a vádirat feltételezése, hogy a H. Erikát ért sérelem miatt ilyen módon vettem volna "elégtételt". Életszerűtlen, mert H. Erika Szlávy megölése előtt három nappal hivatalos útra terelte az őt ért attrocitás miatt a Szlávy elleni eljárást. Feljelentette Szlávyt erőszakos közösülés miatt, aki ellen meg is indult ebben az ügyben a nyomozás. Életszerűtlen, minden józan logikának ellentmondó az is, hogy ezt követően a saját irodámban vettem volna "elégtételt"...

"Boros Tamás és az oroszok nem voltak megelégedve Szlávyval"
"...vallomások nevesítik a Szlávyval szemben álló személyeket és csoportokat, az ellehetetlenítésére, a befolyásolásának korlátozására, megszüntetésére irányuló lépéseket, azok okait és kivitelezőit. Szlávy testőreinek vallomásában szinte kivétel nélkül megtalálható a Boros Tamás és az oroszok szóösszetétel. Szinte mindenki nyilatkozott arról, hogy az oroszok Boros Tamáson keresztül üzlettársai lettek Szlávynak, és nem voltak megelégedve a nekik jutó összegekkel. Hiába vallották a tanúk, hogy Szlávyt megalázták, megpofozták, a bevétel egy részének átadására kényszerítették, az ezzel kapcsolatos körülményeket a nyomozó hatóság figyelmen kívül hagyta, bár a nyomozást erre való hivatkozással rendelte el..."

"Szlávy konfliktusa Borossal lehet az emberölés kiváltó oka"
"Szlávy 1997 év elején kapcsolatba került Boros Tamással. Ellentétben a vádirat állításaival, mely szerint "Boros Tamás és a sértett között komoly konfliktus nem alakult ki sem üzleti, sem magánéleti okból adódóan", a nyomozati anyagokból egyértelműen kitűnik, hogy közöttük komoly üzleti megfontoláson alapuló konfliktus volt. Álláspontom szerint ez a konfliktus - amelyet a nyomozó hatóság nem vizsgált - is lehetett a Szlávy Bulcsú sérelmére elkövetett emberölés kiváltó oka. A nyomozati iratokból egyértelműen megállapítható, hogy Szlávy üzleti érdekeltségeit és embereit még ezen a napon, tehát július 31-én, a megölésének napján átvette Boros Tamás."
________________________________________________________________________

2007. januárjában megszületett az elsőfokú, nem jogerős ítélet: 15 év fegyházra ítétlék hétfőn Wappler Lászlót, aki a vádak szerint megrendelte Szlávy Bulcsú meggyilkolását. A másodrendű vádlott 6 év, a harmadrendű pedig 12 év fegyházat kapott. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az nem jogerős.

Wappler ügyvédje perbeszédében hangsúlyozta: az elsőrendű vádlottnak nem volt indítéka Szlávy megölésére, barátnőjével nem volt mély érzelmi kapcsolatban. Az ügyvéd szerint védence egyszer megzsarolta ugyan Szlávyt, de megölése azoknak állhatott érdekében, akik később a balatoni érdekeltségeit megszerezték. Utolsó szó jogán a vádlottak tagadták bűnösségüket. Wappler László azt mondta, ő csak megtalálta a holttestet és elrejtette. A Népszabadságnak interjút adó [2] vádlott szerint Szlávy halála az Aranykéz utcai robbantásban megölt Boros Tamás nevéhez köthető.

Másodfok

2009. októberében a Heves Megyei Bíróság bizonyíték hiányában megszűntette az eljárást, mindhárom vádlottat felmentették. A bíróság álláspontja szerint a vádlottak bűnössége nem nyert bizonyítást. Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az ítélet nem jogerős.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать приложение origin для fifa 15

(exethKi, 2018.03.08 18:40)

Ну да! Не рассказывайте сказок!

---
А другой вариант есть? fifa manager 15 скачать торрент pc, fifa 15 cracked by glowstorm а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>кряк фифа 15 бесплатно</a> скачать fifa 15 demo

gyál erdösor ut 60

(németh ágnes rita angel1972, 2016.02.27 20:14)

tisztelt krem a segitségüket nyomzok egy ügyben melyben a segitségüket kérem a balatonon van egy bünbanda akik az áldozatoka a sérteket nemcsak a boráros téren választják ki abüncselekmény nem a zaklatásoknál alakul ki hanem a sértet kronkus mérgezésénél az elrablásánál kloegámat gyáoln cz járört meg kérdezhetik az áldozatokat a sérteket az országos mentöszolgálat a koterig ami raktár mérgezik a lakásukba ciánt visznek akoterbe meg fel darabolják tehát mind ebben kérek segiséget és még pl nekem acsecsemökori részleges autizmus papir és dane sindomábol sárga lapot és hamis diagnozist csináltak dr b drnövel és pdrural

vinniebergh@gmail.com

(Delora, 2011.03.12 22:38)

Ezzel a taggal még apám is találkozott. Na persze az sem volt éppen "laza" hely, ahol melózott :D a maffia színe java megfordult, és volt pár necces helyzet, de szerencsére nem lett nagyobb baj :S
Jó ez az oldal, jövök még olvasni.

üdv! :)


« előző

1 | 2 | 3 | 4