Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fenyő János

A kezdetek

Fenyő János 1954 tavaszán született Budapesten. Édesapja (Fenyő Imre) sokáig a Magyar Fotóművészek Szövetségének titkára, nem kell tehát csodálkozni azon, hogy János már kisiskolás korában megkapta élete első (valószínűleg Pajtás 6x6 típusú) fényképezőgépét, amit kicsivel később egy Flexaret VI követett. A srác imádott fotózni, s nem volt még 12 éves, amikor a Lovag utcai lakásukban saját ,,labort" kapott mindennel felszerelve, amiről az analóg fényképezés korszakában egy pesti kiskamasz csak álmodni tudott.

Noha intellektuális képességei vitán felül alkalmassá tették volna egy egyetem elvégzésére (a család állítólag feltétlenül doktort szeretett volna csinálni belőle, de ő sem a jogi, sem az orvosi pályáról nem akart hallani), az érettségi után alkalmi fényképezgetéssel foglalkozik, külföldről ilyen-olyan módszerekkel behozott szaklapokat olvasgat (állítólag kifejezetten ezért tanul meg angolul és németül), majd 1974-ben leteszi az állami fotós szakmunkásvizsgát. Alig húsz éves, amikor felfedezi magának az akkoriban mindössze 16 éves Sütő Enikőt, akiről (pontosabban: akinek a meztelen hátáról) aztán a híres Fabulon-reklámfotó készült. 1977 tavaszán elvégzi az Újságírószövetség másfél éves szakiskoláját, fotoriporter specializálódással; időközben (atyai hátszéllel) a Magyar Távirati Irodánál helyezkedik el és a nemzeti hírügynökség fotóarchívumában dolgozik műszaki segédmunkatársként.

Érdekes momentum, hogy 22 éves mezei világosítóként (legalábbis egy hajdani MTI-munkatárs szerint) többször megfordult a fotótár zárt részlegén is, ahová csak a jól kipróbált, minden szempontból megbízható elvtársak nyerhettek bebocsájtást; tudniillik itt tárolták azokat a (hazai és külföldi forrásokból származó) anyagokat, amelyeket a politikai cenzúra (ilyen-olyan okokból) nem engedett nyilvánosságra hozni.

Fényképészként egyre jobban elismerik; díjakat nyer, s olyan lapok is foglalkoztatják, amelyeknél már akkoriban is komolyan vették, hogy egy fotó többet ér száz szónál: Képes Sport, Új Tükör Magazin, Ez A Divat, Ország-Világ.

Külföldön

János azonban sokkal nagyobbra tör, mint a lokális sikerek. Belátja, hogy hiába a tehetség, hiába a kiváló (politikai, sajtós és művészvilágbéli) kapcsolatok, neki nem pálya egy háromezer forintot érő címlapfotó a Habselyem Kötöttárugyár export minőségű fehérneműjében pompázó leányzóról, vagy egy tízezer forintos fényképsorozat a kohászok által elért ózdi sikerekről. És mivel nem csak a pénzt szerette, hanem a csinos lányokat, a márkás italokat, a kubai szivart és úgy általában az imperialista dekadencia valamennyi megnyilvánulási formáját is, a nyolcvanas évek elején úgy dönt, hogy tartósan külföldön marad: első körben a francia Lui magazinnak dolgozott, ahová művésziesnek szánt, (fél)meztelen lányokat ábrázoló fotói jelentek meg.

A ,,művészies" szó itt azt jelentette, hogy a Lui-ban megjelent fényképeken az akkoriban még főként borotválatlan ágyékú lányok nem tárhatták szét lábaikat fényképezés közben.

Boldog békeidők...

Nemzetközi pályafutását az USA-ban folytatja. Erről az időszakról elég kevés információ áll rendelkezésre; annyit lehet biztosra venni, hogy főként Kaliforniában időzik, ahol a filmezéssel kacérkodik: producer szerett volna lenni. Sokan tudni vélik, hogy belekóstol a los angelesi pornóbizniszbe is, ami akkoriban (az Internet-korszakra még pár évet várni kell) elég szépen gyarapította a vállalkozókedvű, akár rázósabb témákat is bevállaló, feltörekvő fotósok és mozisok számláját. Rosszakarói holmi szoros szálakról is rebesgettek, amelyek Fenyőt a kaliforniai (zsidó és/vagy magyar) maffiához kötötték. Ezen források szerint hősünk a szervezett alvilág pénzének tisztára mosásában serénykedett volna.

 

Kép

Újra itthon

1987 végén úgy dönt, hogy - immáron amerikai útlevéllel és egy körülbelül 70 ezer dolláros fedezetű bankkártyával a zsebében - hazatér.

A hetvenezer dollár Fenyő saját bevallásán alapuló összeg; egyes visszaemlékezések szerint ezt egy további nullával nyugodtan kiegészíthetjük, ha az alany valódi tőkéjére vagyunk kíváncsiak.

Mindenesetre 1988-ban a HUF/USD árfolyam úgy 48-52 körül mozgott, ami annyit tesz, hogy a 70 ezer dollár nagyjából 3,5 millió (akkori) forintot ért, vagyis körülbelül egy combosabb fővárosi öröklakás árát; a 700 ezer pedig értelemszerűen tízszer ennyit.

Hazatérése után pár hónapot tájékozódik, rengeteg régi ismerőssel felveszi a kapcsolatot, majd 1988-ban elkezdi a videóbulit: először csak úgy finoman, majd (a sikereken felbuzdulva) egy év múlva megalapítja a Vico nevű céget (akkor még nem Rt.), amely elsődlegesen nagysikerű (főleg külföldi) mozifilmek videókazettán történő forgalmazásával (eladásával, illetve kölcsönzésével) foglalkozik, de a vállalati stratégiában már akkor szerepelnek olyan mozzanatok, amelyek a későbbi médiabirodalom csíráját jelentik. Szűk baráti körben többször kijelentette: aki a kommunisták (amúgy már előre látható) bukása után elsőként teszi rá a kezét a hazai sajtó legkiemelkedőbb lapjaira, óriási nyereségre és politikai befolyásra tehet szert.

Megtörténtek a '90-es választások, a kommunisták tényleg megbuktak, s Fenyő János következetes maradt másfél évvel korábbi önmagához: elkezdte megvalósítani nagy tervét egy sajtóbirodalom létrehozásáról. Elsőként a legsikeresebb hazai hetilapra, a Nők Lapjára tette rá a kezét, majd a többszázezres példányszámú Rádió- és Televízióújság következik.

És itt még távolról sincs vége. Fenyő - a sikeres nyugati mintákat lekoppintva - minden olyan sajtótermékre rávetette magát, amely haszonnal (és/vagy befolyással) kecsegtetett. Nem volt válogatós; a már említetteken kívül egyformán kellett neki a Vasárnapi Hírek, a Buci Maci, a Bravo-lapcsalád, a Családi Lap, a Tina, valamint (1994-től) a Népszava is. És ha Fenyő János valamit meg akart szerezni, azt meg is szerezte.

A Vico-birodalom által kiadott sajtótermékek havi példányszáma 1994 végére meghaladta a 12 milliót.

Menedzseri és vállalatvezetői stílusáról oldalakat lehetne írni, de nem ez a célunk. Lényeg, hogy kíméletlen, olykor kegyetlen módszerei voltak, amelyek rengeteg ellenséget generáltak az üzletembernek. Legyőzött versenytársai közül sokan olyan zsidónak (finomabban: ,,a protestáns etikát nélkülöző, mediterrán típusú üzletembernek") tartották, aki miatt a többség utálja a zsidókat: szerintük Fenyő abszolút prioritása a haszon volt, majd a befolyás, majd a hatalom, s újfent a pénz. Gyakran valódi hűbérúrként viselkedett, jutalmazásban és büntetésben egyaránt. Imádott ordítani és agresszíven lépett fel mindenkivel szemben, aki akár csak a legenyhébb ellentmondást is megengedte magának a Főnökkel szemben. Márpedig ő Főnök volt, méghozzá igazi oligarcha-típus.

Lakásügye a jéghegy csúcsának a hegye, de tipikusnak mondható:

Budapest egyik legszebb (nem mellesleg természetvédelem alatt álló) területén, a XII. kerületi Alkony úton (nem túl messze a Béla király úti kormányvendégháztól) kihasított magának egy másfél hektáros erdős területet, körbekerítette, majd a szintén engedély nélküli területrendezést és erdőirtást követően felépített rá egy villát (úszómedencével, parkkal, sétányokkal), amelynek bekerülési értéke már 1995-ben meghaladta a 350 millió forintot. A fegyveres őrség természetesen külön épületet kapott, a telket és az ingatlanokat összesen negyven biztonsági kamera és kéttucatnyi külső mozgásérzékelő vigyázta.

A Vico 1992-ben alakul át részvénytársasággá. Alaptőkéje 600 millió forint, ami (ha Fenyő hivatalos verzióját nézzük) nagyon jó eredmény az eredeti, alig négy évvel korábbi 70 ezer dollárhoz képest. A videóbiznisznek lassan bealkonyul, ugyanis több amerikai filmstúdió (például a Fox és a Columbia) rájön, hogy alkotásaikat Budapesten mindenféle engedély nélkül másolják és forgalmazzák. Beperlik a Vico-t, s három évnyi bírósági procedúra után végül megegyeznek abban, hogy Fenyőék fizetnek százezer dollár fájdalomdíjat és abbahagyják a jogtalan kazettaforgalmazást. János barátunk így teljes energiájával (és maradék pénzével) a média felé fordulhat.

Az idők szavára hallgatva beszáll az elektronikus médiába is: megalapítja a Stáb TV-t s ezen keresztül érdekeltséget szerez a Gyárfás Tamás-féle Nap TV fő produkciójában, a Nap-keltében.
A kilencvenes évek közepétől aktív szereplője lesz a magyar társasági életnek; minden olyan komolyabb rendezvényen megjelenik, ahol a politikai és gazdasági elit tagjai felbukkannak. Minden olyan szereplővel készül legalább egy fotója, aki (egyik vagy másik oldalon) akár csak egy kicsit is számít: Demszky Gábor, Pintér Sándor, Friderikusz Sándor, Horn Gyula, Csintalan Sándor, stb. Bizniszel Princz Gáborral, a már említett Gyárfás Tamással, s állítólag Csányi Sándorral, Demján Sándorral és Széles Gáborral is voltak üzleti kapcsolatai.

Kép Kép

S ha már közismert nevekkel dobálózunk, a Fenyő-gyilkosság után a Vico-lapok és -ingatlanok értékesítésével megbízott CA-IB Értékpapír Rt.-nek (1999-ben) az ügyvezető igazgatója, majd vezérigazgató-helyettese, az akkor 31 éves fiatalember Bajnai Gordon (aki ezzel egyidőben a Danubius Rádió igazgatósági tagja is). És a vezérigazgató egy Simor András nevű arc.(2006 ban Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke)

 Kép Kép

A köztörvényes szál

Az, hogy Fenyő János világéletében meglehetősen, khm, rugalmasan értelmezte az üzleti tisztesség fogalmát és a Btk. törvényi tényállásait, még azoknak sem lehet meglepetés, akik eddig csak felületesen olvasták el az eddigieket.

Az amerikai maffia

Kacérkodása a szervezett alvilággal már egészen korán, konkrétan az USA-ba történő távozását követő időszakban elkezdődött. Körülnézett a kaliforniai bizniszlehetőségek között és rájött, hogy igen kicsi a valószínűsége annak, hogy egy friss kelet-európai bevándorló reklám- és művészfotók készítéséből meg tudjon gazdagodni. Amerikában a Fabulon-plakátokkal és az Ez A Divat-illusztrációkkal dicsekedni olyan lett volna, mintha Tokajba, Szekszárdra vagy Villány környékére hirtelen megérkezne egy kanadai polgár és arra való hivatkozással akarna Magyarországon borász-karriert csinálni, hogy egyszer már ivott európai bort és vannak további ötletei.

Szóval Jánosnak döntenie kellett, és bizony belevágott a pornóüzletbe. Az első hónapokban még reménykedett abban, hogy az Európából magával hozott 18 ezer dollár elegendő lesz a kezdeti nehézségek áthidalására, de rá kellett jönnie, hogy ennyi pénz maximum a Duna partján, a hétkerben számít soknak. A forgatókönyv a klasszikus szabályokat követte: tartalékait gyorsan felélte, tartozásokat halmozott fel, ezeket törlesztendő kölcsönöket vett fel, elzálogosította ingóságait, újabb kölcsönök (ezúttal uzsorakamatra), satöbbi...

Mivel értelmes és talpraesett ember volt, a neki kölcsönző alvilág rájött, hogy ebben a fazonban van fantázia. Meghallgatták hosszútávú terveit, utánanéztek európai kapcsolatainak és úgy döntöttek, hogy Fenyőt egyrészt pénzmosásra fogják felhasználni, másrészt pedig belé is fektetnek. Amikor 1987-ben úgy dönt, hogy hazatér, meggyőzte az üzlettársait, hogy Magyarországon hamarosan győz a kapitalizmus, márpedig a rendszerváltozás első éveiben óriásit lehet majd kaszálni. A maffia értett a szóból és meglehetősen szép összeggel szállt be János mellett a kazettakölcsönzési üzletbe - és nem csak ebbe.

Az ilyen fekete pénzeknek azonban van egy olyan tulajdonsága, hogy igen kemény kamatot számítanak fel utánuk. Fenyő ezt fizette, amíg fizette, majd ahogy erősödött idehaza a pozíciója, úgy vált egyre magabiztosabbá. 1998-ra már eljutott addig, hogy beintett a maffiának, abba a tévhitbe ringatva magát, hogy ő már érinthetetlen (Fenyő János halálakor a Vico Rt. vagyonát 15-17 milliárd forintra becsülték). Tévedett...

A hazai alvilág

Emlékeztek a kilencvenes évek második felében lezajlott hazai erőszakos bűncselekménysorozatra? Voltak robbantások, olajszőkítés, eltűnések, ContiCar, Energol, Xénia Láz, Dietmar Clodo, no és számos bérgyilkosság (Prisztás József, Domák ,,Cinóber" József, Szlávy Bulcsú, Zubovics Gyula, Molnár Péter, Németh Zoltán, Nagy András, Boros ,,Aranykéz utca" Tamás, Döcher György, Seres Zoltán - hogy csak az ismertebbeket említsük).

Nem akarok itt kriminológiai, közgazdasági vagy szociológiai fejtegetésekbe bocsátkozni, ezért csak annyit mondok: az elsődleges felhalmozás időszakát éltük; azon ominózus ,,első millióknak" az összegyűjtése folyt, amelyekről (legalábbis a bon mot szerint) utólag nem szokták megkérdezni a milliárdosokat.

Ebben a környezetben egy Fenyőhöz hasonló arcnak óhatatlanul térfelet (ergo szövetségest és ellenséget) kellett választania, arról nem is beszélve, hogy a pénzmosási szolgálataira és politikai kapcsolataira a hazai alvilágnak is szüksége volt. A képlet egyszerű: az alvilág készpénzzel (és különféle szolgáltatásokkal) kisegíti Fenyőt, ha a vállalkozó üzleti érdekei úgy kívánják, cserébe a Vico Rt.-n keresztül megfuttatja a szervezett bűnözői körök piszkos pénzeit, kifehérítve (vagy legalábbis halványítva) azok eredetét.

A maffiával azonban még akkor sem lehet viccelni, ha kicsi, savanyú és magyar; Fenyő 1998 legelejére jutott el addig, hogy azt gondolta: már nincs szüksége az alvilágra. Ki akart szállni, kifizetni azonban nem tudta (vagy nem akarta) őket. Vesztére... Halála üzenet volt mindenki számára:

Aki dudás akar lenni,
pokolra kell annak menni.
Ott kell néki megtanulni,
hogyan kell a dudát fújni.

A politika

Mikor Fenyő János 1988-ban el kezdi a kazettabizniszt.Nem vesztegeti az időt, mert tudja, hogy egy rezsim utolsó, illetve első éveiben a gazdasági hatalom politikai hátszél nélkül illékony, mint a kéjgáz. Jánosunk már a létező szocializmus utolsó két évében elkezdi a dörgölőzést azokhoz, akikben fantáziát lát, s akikről feltételezi, hogy egy rendszerváltozás esetén szavuk lehet az új körülmények között.

Óvatos duhajként viselkedik, ráadásul akkoriban a vagyona még ,,csak" milliókban és nem milliárdokban volt mérhető: teljesen nem kötelezi el magát egyik nagy ellenzéki tömörülés mellett sem, de értelemszerűen inkább a liberális SZDSZ, semmint a konzervatív, nép-nemzeti húrokat pengető MDF áll közelebb a szívéhez. A Fidesz akkoriban a ,,futottak még" kategóriában versenyzett, Fenyő csak legyintett rájuk; állítólag nem látott bennük ,,gazdasági fantáziát".

Kép 

Az SZDSZ-szel, valamint a szocialisták liberálisabb ágának egyik-másik képviselőjével az 1990-es jobboldali győzelem után is tartja a kapcsolatot, de leginkább a pénzre, az üzletekre koncentrál. Szűk körben többször hangoztatja, hogy ,,ezt a négy évet térdepelve is ki kell bírjuk". Megalapítja a Vico-t, vagyona gyarapodik, ő pedig 1993 nyarától kezdve egyre többet szaunázik, vacsorázgat és szivarozik baloldali, illetve liberális politikusokkal, s komoly pénzeket fizet be az (akkor még) ellenzéki pártok kasszájába, ilyen-olyan támogatás és adomány címén. 1994 februárjától ezek az összegek megsokszorozódnak: itt a választási kampány...

Fenyő természetesen nem Róbert bácsi szerepét játszotta; tökéletesen tisztában volt azzal, amivel a gazdasági szereplők a mai napig élnek és visszaélnek: hogy egy jól megválasztott pártkasszába a választási kampányban befizetett forint a sikeres szereplés után minimum tízet, de az is lehet, hogy százat vagy ezret fial. János csengetett hát rendesen, s közben arra is ügyelt, hogy ne csak úgy általánosan, a pártoknál szerezzen jó pontokat, hanem személyesen is lekötelezzen pár kulcsembert. Beszélnek Fenyő által szponzorizált és 100-120 válogatott meghívott részvételével lebonyolódott házibulikról, születésnapokról, több ezer dolláros, névre szóló szivar-, whisky- és borszállítmányokról, általa beutaztatott, színesbőrű, egzotikus és fenemód készséges lányokról és fiúkról, továbbá hazai és külföldi vadászatokról.

Ugyanakkor Fenyő nagyon precíz is tudott lenni, ha érdekei úgy kívánták. Svarc kiadásairól korrekt (és diszkrét) kimutatást vezetett: mikor, kinek és mennyit fizetett. Rossz nyelvek szerint a bulikról olykor még színes-szagos felvételek is készültek, amelyeken a szereplők nem mindig előnyös oldalukról mutatkoztak be...

1994-ben kormányváltás volt, s a közhatalom új szereplői között szép számmal bukkantak fel olyanok, akiktől Fenyő János joggal várhatta el, hogy viszonozni fogják azt a rengeteg szívességet, amit a magyar sajtócézártól az elmúlt években kaptak. Voltak, akik értettek a szóból, de akadtak, akik immáron nem szívesen vállaltak közösséget ezzel az izgága, bizánci típusú, autokrata vezetési stílusáról hírhedt alakkal. Fenyő ilyenkor nem habozott emlékeztetni őket mindarra, amivel tartoznak neki...

1997-re hősünk elérkezett arra a pontra, amikor áttekintette a múltat és új stratégiát dolgozott ki. Röviden megfogalmazva: csalódott az MSZP-SZDSZ koalícióban, s az ekkorra már szépen összeállt Vico-sajtóbirodalom lehetőségeit figyelembe véve (elsősorban a konzervatív nézeteit nyíltan is felvállaló Perczel Tamás egyre erősödő hatására) komolyan fontolgatta, hogy ,,átáll" a Fidesz oldalára. A hagyományosan baloldali Népszavával akarta kezdeni a nagy kísérletet, amit a többi (kevésbé politikus) sajtótermék követett volna. Számításai szerint naponta több, mint egymillió választópolgár olvassa a Vico-birodalom kiadványait, s ha ezek közül csak minden ötödiket sikerül rávenni arra, hogy 1994-hez képest 1998 tavaszán a baloldal helyett a jobboldalra szavazzanak, máris ő lehet az új királycsináló.

1997 augusztusában ultimátumot intézett a Horn-Kuncze kormányhoz. A következő választás elé állította a koalíciót: vagy melléállnak és segítenek neki kinyírni két gazdasági ellenlábasát (ellenségét), Gyárfás Tamást és Princz Gábort, vagy a Vico Rt. ,,hadban állónak tekinti magát az MSZP-SZDSZ koalícióval". Azt is elmondta: tudja, hogy a KBI főigazgatója (a már szóba került Kiss Ernő tábornok) a Postabank vezérének csókos cimborája, de reméli, hogy ez nem fogja megzavarni sem Horn, sem Kuncze ,,éleslátását".

 Horn Gyula egy kis időt kért, majd 1997 szeptemberében magához kérette Fenyő Jánost és arra kérte: ,,a saját és a köz érdekében is" vonja vissza fenyegetéseit és törekedjen megegyezésre Gyárfással és Princzcel, továbbá Kiss Ernővel. Emlékeztette továbbá arra, hogy információi szerint a Vico-nak több, mint 500 millió forintos tartozása van, amit az állami-kormányzati reklám- és hirdetés-megrendelések elmaradása még súlyosíthat. Fenyő - állítólag - kikérte magának a burkolt fenyegetést, de nem akarta végleg elmérgesíteni viszonyát a kormányfővel, ezért ígéretet tett arra, hogy ,,részéről mindent meg fog próbálni". Ezt azonban sem ő nem gondolta komolyan, sem Horn Gyula nem hitte el.

 Kép

A gazdaság

 Fenyő János elsősorban és mindenek előtt üzletember volt. Ha morbidok szeretnénk lenni, azt is mondhatnánk, hogy élt-halt a bizniszért. Lássuk hát, hogyan:

A Gyárfás-vonal

 Fenyő már 1995-től kezdve ki akarta terjeszteni befolyását a Gyárfás-féle Napkeltére. Nem elégedett meg holmi szürke eminenciási szereppel, hanem komoly beleszólást akart a műsorszerkesztésbe is. Fenyő a saját képére akarta formálni a Napkeltét, riportereket akart futtatni, témákat meghatározni, reklámpolitikát írni, dizájnt rajzolni, Gyárfás Tamásban azonban emberére akadt.
Kép
 

,,Ami nem megy gazdasági módszerekkel, menni fog politikával és a közvélemény befolyásolásával!" - gondolta Fenyő, és kétfrontos háborút indított.

Az első csapásirány páncélos éke a Népszava lett, amelyben 1996-tól kezdve számos leleplező cikk, gazdasági elemzésnek és véleménynek álcázott ,,tényfeltárás" jelent meg a Nagy Ellenség viselt dolgairól. Ahogy Perczel Tamás fogalmaz: halálos, kegyelmet nem ismerő, vérre menő és roppant sportszerűtlen küzdelmet folytattak sajtóban, a Fővárosi Bíróságon, továbbá a láthatatlan fronton, vagyis mindkét fél mozgósította rendőrségi és titkosszolgálati kapcsolatait annak érdekében, hogy a másikról minél több (és minél mocskosabb) információ birtokába kerülhessen.

A második offenzíva bekerítő jellegű volt: Fenyő (pontosabban az általa fizetett rendvédelmi, banki és nemzetbiztonsági szakemberek) egy kerek évig dolgoztak azon, hogy 1997 nyarára Gyárfásról összeálljon egy kötetnyi anyag, amelyben körülbelül kéttucatnyi (főleg gazdasági) bűncselekmény történeti tényállása szerepelt, állítólagos bizonyítékokkal alátámasztva. A 120 oldalas dossziét hat példányban sokszorosította, majd ezek közül ötöt szétküldött; mindazok megkapták, akiktől Fenyő érdemi lépést várt az ügyben: Horn Gyula miniszterelnök, Kuncze Gábor belügyminiszter, Katona Béla, Nikolits István titkosszolgálati miniszter, Medgyessy Péter pénzügyminiszter, valamint Keleti György honvédelmi miniszter.

Pár hét elteltével Fenyő rendőri informátorai jelezték neki, hogy az anyagot Kuncze átnézte, majd ,,intézkedésre" átadta Forgács Lászlónak, az ORFK akkori vezetőjének. A vezérőrnagy nem sokat lacafacázott, s azonnal kiszignálta...na kinek?Kiss Ernőnek, a KBI főigazgatójának, aki viszont (mint már írtuk) Princz Gábor személyes jóbarátja volt. Márpedig akkoriban Princz és Gyárfás igencsak egy hajóban eveztek - legalábbis ha az ember Fenyő oldaláról nézte a versenyt. Külön érdekesség: Fenyő informátorai szerint az Aradi utcai KBI-központba megérkezett anyagból hiányzott mintegy 15-20 oldal - azok, amelyek a leghúzósabb Gyárfás-bulikról szóltak.

1998 februárjának első hetében a Vico-kiadványok tele voltak az úszóbotrány legújabb fejleményeivel; javában folyt a Zemplényi-per, s az úszómenedzser által elmondottak miatt az OTP megvonta a támogatást az úszószövetségtől, melynek főtitkára Gyárfás Tamás volt.

 Zemplényi György (aki méltán pályázhat a leghíresebb magyar csalónak járó, aranynak tűnő rézéremre) máskülönben szűk egy évvel éli túl Fenyő Jánost; 1999 januárjában hunyt el, állítólag tüdőembóliában.

 Kép

Gyárfás kedden, február tizedikén felkeresi Csányi Sándort, majd az OTP-székházból kijövet - az összegyűlt, szenzációra éhes zsurnaliszták előtt - spontán sajtótájékoztatót tartott ,,a személyét ért újabb, minden eddiginél gusztustalanabb" támadások miatt. Sokan hallani vélték, amint a sajttáj után Gyárfás magából kikelve ezt kiabálja: ,,Fenyő minden eddigi határt átlépett, keservesen meg fogja bánni!"

Másnap 17 óra 40 perckor Fenyő Jánosnak azonban semmire sem maradt ideje, keserves megbánásra sem.

A Princz-vonal

Gyárfás Tamás mellett Fenyő másik nagy ellensége és gazdasági vetélytársa Princz Gábor volt, aki azzal hívta ki maga ellen a Vico Rt. tulajdonosának haragját, hogy a Postabankon keresztül mecénást játszott, pénzintézeti hátszéllel segítve talpon maradni olyan lapokat, amelyek (legalábbis Fenyő szerint) enélkül veszteségesek lettek volna, s mint ilyenek, rövid időn belül megszűntek volna. Ily módon a Vico-sajtóbirodalom olyan konkurenciával volt kénytelen szembesülni, amely nem a piacgazdasági törvények alapján működik.
Kép


Egyes állítások szerint Fenyőnek már az 1997-es Postabank-csődpánikban is könyékig benne volt a keze, s ezt Princz nem bocsájtotta meg neki. A bankár szemet vetett a Vico-termékekre, ezt viszont Fenyő gyomra nem tudta bevenni.

Hogy Gyárfás és Princz szövetkeztek volna a Fenyő-probléma megoldására, vagy csak az egyikük lépett, netán egyikük sem... ez is az egyike azon magyar közéleti rejtélyeknek, amelyeket valószínűleg sohasem fogunk tisztán átlátni.

A Moszad

Az izraeli titkosszolgálat még 1985-ben, Amerikában figyelt fel az ambiciózus, törtető, sikerorientált fiatal magyar zsidóra. A los angelesi toborzótisztjük (katszájuk) többször beszélgetett vele, kifaggatta terveiről, elképzeléseiről, s végül (Tel Aviv jóváhagyásával) beszervezte. Első körben az volt a feladata, hogy általános szajjánként dolgozzon.

A szajján a Moszad nemhivatalos és önkéntes segítője; olyan zsidó, aki a diaszpórában élve bármikor készen áll arra, hogy az izraeli titkosszolgálat kérésére (ingyen és bérmentve) segítse azt azon a területen, amelyen dolgozik és amelynek szakértője. Egy orvos szajján kérdés nélkül elsősegélyben vagy gyógykezelésben részesíti a Moszad sebesült vagy beteg ügynökét; egy autószerelő megjavítja az operatív kocsit, az újságíró olyan cikket ír, amely megfelel a zsidó állam érdekeinek, a panziótulajdonos szállást ad neki, a határőr átsegíti egy államhatáron, a bankár pénzzel, a katona fegyverrel, az ügyvéd jogi tanáccsal látja el.

Becslések szerint a világon több ezer szajján él és dolgozik; sokan közülük csak egyszer-kétszer kerülnek olyan helyzetbe, hogy konkrét esetben segítsenek a Moszadnak, de vannak olyanok, akik egy-egy ügyben akár hónapokat vagy éveket is őshazájuk hírszerzésének szolgálatában töltenek - természetesen titokban.

Los Angelesi szajjánként Fenyő János eleinte apró-cseprő feladatokat látott el: autót bérelt, amelyet aztán pár napra ,,továbbkölcsönzött", segédfotósként idénymunkát adott ,,ismeretleneknek", fényképezési tanácsokat adott ügynökönek és laborját ezek rendelkezésére bocsájtotta, stb. Miután a hazai helyzet úgy alakult, hogy világossá vált a hamarosan bekövetkező rendszerváltozás, azt a feladatot kapta, hogy települjön haza és építsen ki egy sajtóbirodalmat, amelyen keresztül Izrael érvényesítheti befolyását a magyar médiapiacon. Az újrakezdéshez tetemes mennyiségű pénzt kapott a Moszadtól; többszázezer dollárról (egyes források egyenesen milliós nagyságrendről) beszélnek. Ekkor vált sima, mezei szajjánból a LAP (Lohamah Psichlogit, vagyis Lélektani Hadviselés) hivatalos közép-európai rezidensévé.

A LAP a Moszad negyedik ügyosztálya; feladata az Izrael-párti propaganda globális terjesztése, a külföldi műveletek lélektani előkészítése és támogatása, valamint a megtévesztő-félrevezető akciók megtervezése és lebonyolítása. Belső szlengben simán csak Dezinformnak becézik.

Fenyő eleinte készségesen teljesítette feladatait, de a könyvelés sohasem volt az erőssége, ráadásul - hogy úgy mondjuk - nagyvonalú is volt: nála a pár száz dolláros kiadások nem számítottak tételnek. Ezt a Moszad pénzügyi ellenőrei (akik állítólag a legkekecebbek az egész szakmában) nagyon nem nézték jó szemmel, de amíg János szállította az eredményeket és (nem mellesleg) fialtatta a pénzt, elnézték neki ezt a lezserséget.

1997-re azonban Fenyő egyre inkább önjáróvá vált. Annyit ismételgette, hogy kizárólag a maga erejéből érte el mindazt, amit elért, hogy már maga is elhitte. Elkezdett a sajátjaként bánni a pénzzel, és egyre kevesebbet egyeztetett az összekötőjével. Komoly tartozásokat halmozott fel (1997 végére már 500-600 millió forinttal lóg különböző üzlettársaknak, 25 polgári peres eljárásban alperes, további öt büntetőügyben terhelt), ráadásul agresszívvé is vált: megfenyegette a Moszadot, hogy ha nem szállnak le róla (magyarán: ha nem teheti azt a Vico Rt. pénzével, amit akar), hatalmas botrányt fog kavarni azzal, hogy nyilvánosságra hozza a LAP módszereit, technikáit, illetve mindazok nevét (számlaszámmal és átutalási összegekkel együtt), akik a magyar közéletben (a politikában, kulturális területen és a médiában) ,,kettős identitásúként" inkább Izrael, semmint Magyarország érdekeit tartják legfőbb vezérlő elvüknek.

Ha ehhez még hozzáadjuk Fenyő azon kósza tervét, amely szerint a '98-as választási kampányban lapjaival átpártol a jobbközéphez (1997 második felétől kezdve egyre több fideszessel és emdéefessel szaunázott és vacsorázgatott), el bírjuk képzelni a tel avivi reakciót. Adtak még neki egy esélyt, amikor 1998 januárjának végén (egy nyugat-európai üzleti út legendájával) Izraelbe repítették és megkísérelték elmagyarázni neki, hogy miért nem lenne jó mindaz úgy, ahogyan folytatni kívánja. Akkor (látszólag) engedett, de amint visszatért Budapestre, találkozót beszél meg a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójával. Közvetlen környezetének azt mondja, hogy a Gyárfás- és Princz-ügy újabb fejleményeiről szeretné tájékoztatni Vidus Tibort, de úgy tűnik, hogy a Falk Miksa utcában akad valaki, aki (talán szajjánként) megneszel valamit és teszi, amit tennie kell...

Az NBH-főnök nagyon elfoglalt, de Fenyő mégiscsak egy olyan ember, akinek kiváló politikai kapcsolatai vannak; telefonon még viccelődve vissza is kérdez: Fenyő úr, ha nem babonás, pénteken, 13-án várom az irodámban.

Fenyő János nem babonás, viszont két nappal a találkozó előtt agyonlövik.

A gyilkosság

A számtalan homályos pontot és összetevőt leválogatva a gyilkosság tényei az alábbiakban foglalhatóak össze:

1998. február 11-ét írjuk. Szerda délután van, röviddel múlt fél hat. A budapesti Margit körút - Margit utca sarkán járunk, a forgalmi csúcs közepén, ahol Fenyő fekete 600-as Mercedese (a Rózsadombon található Vico-székházból távozva) éppen megáll a pirosat mutató közlekedési lámpánál. Egyszer csak a mögötte közlekedő, világos színű Mitsubishi Galant anyósüléséről egy férfi ugrik ki, aki pár gyors lépéssel a Merci mellett terem, és egy horvát gyártmányú, Agram-2000 típusú hangtompítós géppisztolyból, egészen közelről mintegy húsz-huszonöt lövést ad le a vállalkozóra. A lövedékek közül legalább tucatnyi Fenyő Jánost éri (kilenc a koponyáját, a nyakát és a mellkasát); a halál gyakorlatilag azonnal beáll.

Kép 

A lövések után az elkövető a fegyvert az egyik közeli autó alá dobja, majd a Margit körúton sietve távozik a Széna tér felé; közben az egyik kapualjban lekapja magáról sapkáját és a rövid kabátját, amelyeket a földre dob (később ezekről a ruhadarabokról rögzítenek DNS-mintát a nyomozók). Lazán továbbfutva befordul a Rómer Flóris utcába, ahol szem elől tévesztik (vélelmezhetően egy másik kocsiba száll, de az sem zárható ki, hogy az őt szállító, s a gyilkosság helyszínéről a lövésekkor azonnal elhajtó Mitsubishi vette fel).

 

Kép

 

Kép

A nyomozás

 A gyilkosságot követően a nyomozó hatóságok (a titkosszolgálatok bevonásával) azonnal mozgásba lendültek. A Rendőrség csúcsszervének számító (és az azóta dicstelen szakmai véget ért Kiss Ernő tábornok által irányított) Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) rögtön magához vonta a felderítést. Voltak hangok, amelyek szerint Fenyő János személye és tevékenysége már 1996-tól kezdve felkeltette az illetékesek érdeklődését, s az összes, rendelkezésre álló erővel, eszközzel és módszerrel figyelték a médiavállalkozót: lehallgatókészülékeket szereltek az irodájába és a gépkocsijába, telefonjait lehallgatták, környezetébe informátorokat küldtek, üzleti partnereit és személyes kapcsolatait figyeltették

.Kép

Nem tudni, mennyi igaz ezekből a hírekből, az viszont ma már világos, hogy Fenyővel szemben nem csak a klasszikus rendőri arzenált vonultatták fel, hanem a nemzetbiztonsági szervek lehetőségeit is kihasználták, különös tekintettel az áldozat roppant összetett politikai és gazdasági kapcsolataira.

 Már a nyomozás első napjaiban felmerült egy koszovói albán, bizonyos Salihi Mead neve (mint elkövető), aki azonban hamarosan tisztázta magát. Ezután egy másik koszovói, Acifi Nijazi került célkeresztbe, de miután (hosszas alkudozás után) sikerült őt meggyőzni, hogy önként (?) utazzon be Magyarországra és vesse alá magát a DNS-vizsgálatoknak, egy év elteltével őt is ki kellett zárni a gyanúsítható személyek köréből. Újabb albán (Sefedini Gvin, más források szerint Gzin) következett a potenciális bérgyilkosok sorában, de a Nemzeti Nyomozó Iroda (a KBI utódszervezete) vele is lyukra futott.

Kép


Persze a hasonló ügyekben a nagy kérdés mindig a megbízó személye. A klasszikus kriminalisztikai cui prodest (kinek használt?) logikai fonal azonban hamarosan olyan kuszává és átláthatatlanná vált, hogy a szóba jöhető nevek szaporodtak ugyan, a nyílt, bíróság előtt is felvállalható bizonyítékok viszont továbbra is várattak magukra - legalábbis a közvélemény ezt érzékelte. Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy Fenyő János halála tucatnyi hazai és külföldi (politikai és gazdasági) potentátnak, érdekcsoportnak és intézménynek jött jól. Ezekre a konteók felsorolásánál kicsit részletesebben kitérünk.

A nyomozást 2002-ben felfüggesztették, majd közel három év elteltével (2004 késő őszén) hirtelen ismét elővették. A Rendőrség huszáros kommunikációs offenzívába kezdett, s Garamvölgyi László, az ORFK akkori szóvivője naponta átlagosan négyszer jelentette ki (délutánonként már igencsak csillogó szemekkel), hogy jó nyomon vannak, szorul a hurok a bérgyilkos, valamint a megbízó nyaka körül. A közvélemény feszülten várta a megfejtést, a bulvárújságok naponta eresztettek meg merészebbnél merészebb találgatásokat, de ma, 2010 késő őszén hivatalosan kábé ugyanannyit tudunk, mint öt (vagy akár tizenkét) évvel ezelőtt: ismeretlen fegyveres (ismeretlen megbízóval a háta mögött) agyonlőtte Fenyő János vállalkozót...

Utólag kiderül: az irodája melletti pihenőszoba falába süllyesztett páncéldoboz (amelynek a nyitókódját még legközelebbi bizalmasai sem ismerték, s amit a hagyatéki eljárás során, 8 órás megfeszített munkával sikerült csak felnyitnia a Hamburgból speciálisan ebből a célból érkezett két szakembernek) teljesen üres.

A Perczel-vallomás

„Nekem már nem kell féket tennem a számra" – e szavakkal indokolta nyíltságát Brády Zoltán újságírónak 2004-ben.Halála előtt pár hónappal a rák végső stádiumában lévő Perczel Tamás (Fenyő János közeli barátja és pszichológusa,) egy húszórás videófelvétel-sorozaton mondja el sejtéseit, véleményét és meglátásait Fenyőről, ennek üzleti tevékenységéről, politikai és gazdasági kapcsolatairól, valamint a gyilkosság vélelmezett hátteréről és összefüggéseiről. A rögzítettekből egy hatórás vágott anyag készül Számvetés címmel, majd a Kapu Filmstúdió ezt a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé teszi; 2005-ben még a Magyar Filmszemlén is bemutatják. 

Perczel nyíltan nem vádaskodik, de kendőzetlenül mesél Fenyő üzleti kapcsolatrendszeréről, s (neki már minden mindegy alapon) kihangsúlyozza (egyebek mellett) Gyárfás Tamás, Princz Gábor, Kiss Ernő, Horn Gyula, valamint Székely Herbert (Fenyő üzleti örököse) helyét és szerepét egykori barátja kapcsolati hálójában. Egyértelműsíti: ezeknek az embereknek (számos más személyhez hasonlóan) biztosan érdekében állt a vállalkozó elhallgattatása.

Perczel végkövetkeztetése: 1997 végére ,,a politikusok elengedték János kezét, mert elfogyott az iránta addig érzett politikai bizalom", s ezt Fenyő ellenségei azonnal megérezték. Onnan kezdve már csak hetek kérdése volt, hogy mikor fogják végleg eltenni az útból a kényelmetlenné vált egykori szövetségest.

A magyar hírszerzés

Vannak, akik szerint Fenyőt a nyolcvanas években a III/III képezte ki, majd kölcsönadta a III/I-nek, hogy a komancs hírszerzés a rothadó kapitalizmusba küldje azzal a céllal, hogy a tengerentúli magyar emigrációról írjon jelentéseket. Mások szerint Fenyő eleve szigorúan titkos állományú tisztként dolgozott itthon és külföldön egyaránt, tehát nem informátor volt, hanem hivatásos.

 dr. Kovács Lajos nyugállományú rendőr ezredest, aki többek között a Fenyő-gyilkosságban is nyomozott, s akivel a Nemzeti Nyomozó Iroda (a KBI jogutódja) azért nem hosszabbította meg az idén a tanácsadói szerződést, mert (miután megírta a véleményét a móri ügy teljesen elcseszett nyomozásáról és a jelenlegi NNI-vezetés számára elég kínos kérdéseket feszegetett), ilyeneket mert leírni az egyik könyvében:

 Kép

,,A Fenyő-ügyben négy év folyamatos, szöszölős, alkudozásokkal és kudarcokkal övezett-tarkított, de eltökélt nyomozása után egészen pontosan tudni lehet a történtek lényegét, a bűntett hátterét, és a gyanúsításokra, a vádemelésre csak azért nem kerülhetett sor, mert a szereplők több szempontból prominens személyisége miatt az ügyészség képviselői - nagyon helyesen - nem adták hozzájárulásukat, engedélyüket; csak abban az esetben tették volna ezt, ha valamilyen, legalább egy közvetlen tárgyi bizonyítékot produkálunk a közvetettek meggyőző láncolatához. A detektívek istene - a szerencse - viszont ez esetben elpártolni látszott tőlünk.Hiába tudsz valamit, ha nem tudod bizonyítani."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Long xxl mature movie or The earth gets to write poetry

(JordaneMocky, 2018.06.24 01:27)

Sex the annabel chong story trailer

Skinny and slutty Asian tranny sucking dick and getting pounded. Eventually, they cause Yuki to fall into a fever, and Yuki is forced to create a program with an ambiguous answer that eventually releases the Brigade. Wife Porno Movies 99.
<a href=http://samarriage.top/solo/chicks-with-dicks-solo-free-439.html>Chicks with dicks solo free</a>

Zhenshchina fucks a man

Tranny Gina Hart pounds Jessies pussy. If you like to watch extreme hardcore sex then this place is perfect for you. Eric s wife doesn t know about the affair yet.
<a href=http://unmarriage.top/hairy/natural-and-hairy-13.html>Natural and hairy 13</a>

The guy tried to get off the penis

A Latina just wants to walk into a place and feel great. Indian Couple Having Sex. I said Fuck me now.
<a href=http://attracter.men/babe/1566-new-zealand-babes-nude.html>New zealand babes nude</a>

Teen babe with the most

Mugur, Lauro, Simony Dp Cream cochinadas. Latin Wolf and Latin Bori BearFilms. Naked babe spends the first part of this video lying with her legs spread wide open or standing over your face both in front and back views giving you a beautiful eyeful up her hairy pussy and her beautiful bum cheeks.
<a href=http://firmarriage.top/anal/topic-1404.html>Blonde getting anal fucked</a>

Raunchy stocking sex sort

Fake cop bangs perfect looking babe. Home Karina Full Version Free Home Made Porn C1 Xhamster. Serena Ali Quick Bio Info.
<a href=http://lovernment.xyz/college/topic-1591.html>College girl naked video</a>

Cute teen sex pics

HomeMade Animal Sex Wife Dog Fuck. This kinky babe loves masturbating in her college library. No part may be reproduced in any form without explicit written permission.
<a href=http://medportal36-6.ru/lesbian/topic-1923.html>Femme lesbian bars chicago il</a>

Show teen moms how easy

Adult Porn Video 25. Copyrights all images shown here belong to the sites they are originally from and are reproduced humbly and with respect. Castro Supreme and Mario Costa pound a gay bitch s mouth and ass.
<a href=http://recompassion.xyz/other/japanese-av-bukkake-blowjob-pussy-kogal.html>Japanese av bukkake blowjob pussy kogal</a>

Химчистка в доме домой в Сосновая улица (деревня Кузнецово)

(JustinSeN, 2018.06.24 01:17)

Химчистка пуфиков домой в Улица Александровка Химчистка пуфиков с выездом в Харьковский проезд химчистка мебели на дому ст м черная речка Химчистка сидений на дом в Площадь Амилкара Кабрала Химчистка ковролина домой в Улица Щепкина химчистка салона спб отзывы Химчистка матрасов на дом в Солнечная улица (деревня Богородское) химчистка в доме быта г.воронежа Химчистка в доме онлайн в 2-й Силикатный проезд Химчистка уголка онлайн в Улица Серафимовича Химчистка авто вызвать в Барвихинская улица Химчистка матрасов домой в Янтарный проезд Химчистка в доме онлайн в Улица Серафимовича кимс химчистка днепропетровск отзывы французская химчистка 5 sec

Химчистка кресла с выездом в Салтыковский мост <a href=http://gstklin.ru/himchistka-sideniy-domoy-v-eyskaya-ulitsa/615-2016-03-01.php>Химчистка матрасов онлайн в Железнодорожная улица (поселок Рассудово)</a> химчистка в харькове адреса <a href=http://gosccclean.ru/himchistka-kovrolina-na-dom-v-sharikopodshipnikovskaya-ulitsa/5768-2016-12-02.php>Химчистка автомобиля вызвать в Старокачаловская улица</a> прачечная химчистка санкт-петербург моховая улица <a href=http://sssklean.ru/himchistka-v-krasnoznamenske/17584-2018-06-09.php>заельцовский рынок где находится химчистка одежды</a> химчистка город королев поселок текстильщик <a href=http://gosccclean.ru/himchistka-avtomobilya-domoy-v-bolshevo/11037-2017-08-21.php>Химчистка ковролина домой в Монорельса Выставочный центр</a> Химчистка пуфиков на дом в Сухаревская <a href=http://sssclin.ru/himchistka-shtor-onlayn-v-sivashskaya-ulitsa/8838-2017-05-05.php>Химчистка пуфиков с выездом в Улица 1812 Года</a>

химчистка аппаратом торнадор отзывы Химчистка в доме с выездом в Боровицкая площадь Химчистка пуфиков онлайн в Жебрунова улица химчистка прачечная зеленоград химчистка свадебного платья в ручную Химчистка пуфиков онлайн в Улица Чапаева (город Щербинка) Химчистка автомобиля заказать в 1-й Спасоналивковский переулок химчистка диана щелково чкаловская Химчистка уголка вызвать в 6-я Северная линия Химчистка пуфиков на дом в Фрунзенская набережная

Химчистка сидений на дом в Нижний Сусальный переулок <a href=http://goskkklin.ru/himchistka-kovrovih-pokritiy-v-peterburg/5231-2016-11-24.php>Химчистка кресла с выездом в Селезнёвская улица</a> химчистка для одягу золушка м.калуш <a href=http://goskkklin.ru/himchistka-pufikov-zakazat-v-stroganovskiy-proezd/18546-2018-07-18.php>Химчистка уголка заказать в Улица Садовый Квартал (поселок Щапово)</a> Химчистка автомобиля с выездом в 2-я Сестрорецкая улица <a href=http://gggklean.ru/himchistka-kovrolina-onlayn-v-berezovaya-alleya-poselok-krasnie-gorki/20083-2018-10-09.php>химчистка новый уренгой 26 съезда</a> Химчистка в доме вызвать в Центральная улица (деревня Шарапово) <a href=http://gosccclean.ru/himchistka-myagkoy-mebeli-vizvat-v-vihino/9626-2017-06-17.php>химчистка снежинка адрес махачкала</a> Химчистка мягкой мебели домой в Складочная улица <a href=http://goskkklin.ru/himchistka-kovrovih-pokritiy-v-peterburg/17498-2018-06-08.php>химчистка ковров воронеж цена</a>

химчистка в новомосковске цены химчистка диана телефон хотьково химчистка салона автомобиля в минске стебенева Химчистка сидений заказать в Благовещенский переулок Химчистка ковролина домой в Тессинский переулок

16800mah power bank review

(Peterwer, 2018.06.24 01:04)

купить аккумулятор для телефона алкатель от-710 д - Украина prestige power bank 12000 mah ea-1200is инструкция купить аккумулятор для телефона texet ix tm-4772 - Киев yoobao power bank 11200mah yb-642 портативное зарядное устройство laptop and mobile power bank - Украина игрушки монтессори в киеве - Украина микроскоп металлографический горизонтальный мим-8 продам - Киев триммер для бороды купить в украине интернет магазин - Киев mybat power bank - Украина xiaomi 20000mah power bank купить - Украина триммер для тела мужской киев - Киев что лучше триммер или машинка для стрижки волос для бороды какой самый хороший аккумулятор для телефона - Украина loshi гель для бритья москва - Украина скачать icq для explay power bank - Киев

лезвия для бритья made in usa - Украина <a href=http://vinodomino.space/kakaya-elektrobritva-luchshe-dlya-suhogo-britya/7964-2017-04-26.php>power bank external - Киев</a> power bank for myphone - Украина <a href=http://mikseri.space/umnie-chasi-gt09-obzor-kiev/17380-2018-05-16.php>спа салон для бритья</a> женский зонт трость спб - Киев <a href=http://obuviflo.site/gde-kupit-muzhskoy-nabor-dlya-britya-ukraina/4273-2016-09-09.php>home solar power battery bank</a> женский зонт интернет tr - Киев <a href=http://kolonkanojnicinew.site/detskaya-igrushka-pupsik-kukla-kiev/19586-2018-07-19.php>аккумуляторная батарея для телефона philips в воронеже - Киев</a> аккумулятор для телефона 3000mah - Украина <a href=http://newkanctovari.site/zont-dvuhstoronniy-zhenskiy-kupit-optom-deshevo-ukraina/14330-2018-02-17.php>томас и друзья игрушки киев - Киев</a>

wireless charging power bank 4000 детская игрушка трактор на пульте р/у для 3 лет наборы для бритья giletta 2010 powercruise willowbank красивые сенсорные часы плеер - Украина умные наручные часы iphone лучший профессиональный триммер для бороды и усов - Киев зонты женские трость доплер - Киев умные часы вт watch водонепроницаемые - Киев детская железная дорога игрушка оптом

триммер для бороды и носа купить - Киев <a href=http://elektrogrili.info/kupit-zontik-trost-zhenskiy-bolshoy-s-dvuhstoronnim-kupolom-ukraina/402-2016-01-10.php>триммер для бороды wahl отзывы - Украина</a> nivea for men бальзам после бритья для чувствительной кожи <a href=http://sendvichtosterinew.info/muzhskoy-trimmer-dlya-nosa-i-borodi/15880-2018-03-27.php>игрушки икеа киев - Киев</a> детская игрушка катер с пультом - Киев <a href=http://hlebopechki.info/prazdnik-novogodney-igrushki-v-kieve-foto/17086-2018-05-16.php>sevi детская игрушка</a> аккумуляторная батарея для телефона спб - Киев <a href=http://infoknigi.info/explay-power-bank-sar-ukraina/4923-2016-10-31.php>можно вернуть детскую игрушку в магазин - Украина</a> игрушка рюкзак обезьянка купить <a href=http://newsokvino.site/trimmer-dlya-borodi-i-usov-philips-qt-4015-kiev/1869-2016-04-29.php>аккумулятор для телефона самсунг f300 калининград</a>

триммер для бороды и усов рейтинг лучших 2016 купить - Украина шпионский вертолет с камерой и пультом управления недетская игрушка smart power bank 20 000 mah золотой - Украина мыло для бритья из основы для бритья power bank купить алматы - Киев

online casino free spin bonus

(DanielPremn, 2018.06.23 20:32)

casino gold standard jackpotjoy slot machines four winds casino hotel mi wrest point casino tasmania cree indian casino decendant casino regina show lounge tickets foxwoods hotel casino jocuri casino aparate capsuni online casino real slot vegas argosy casino poker room california casino pechanga temecula accomodation near crown casino melbourne casino minnesota sin meadows land casino casino game ps2

site lemoncasinos.co.uk wheel of fortune <a href=http://mrgreen.sanosindr5.ru/igrovie-avtomati-igrat-besplatno-petuhi/89-2016-04-07.php>бесплатные игровые автоматы слотс</a> pokerturnier wiesbaden casino <a href=http://nova.sanosindr6.ru/the-money-game-skachat-na-android-igrovie-avtomati/856-2018-05-10.php>игровые автоматы играть бесплатно слот</a> isle of capri casino internet special <a href=http://lucky247.sanosindr10.ru/besplatnie-igrovie-eroticheskie-avtomati/16-2016-01-04.php>скачать бесплатно игровые автоматы resident без регистрации</a> california hotel-casino and rv park <a href=http://muchovegas.sanosindr6.ru/persi-dzhekson-i-pohititel-molniy-pesnya-v-kazino-lotos/978-2018-07-10.php>игровые автоматы онлайн с начальным капиталом</a> crown casino melbourne victoria <a href=http://vegasred.sanosindr11.ru/igrovie-avtomati-onlay-besplatno/309-2017-01-14.php>интернет казино компьютеры клуб продажа в наб челнах б у</a>

7 feathers casino oregon delta burke gambling the grand casino in tunica circus casino uk casino cytech tip casino slots to play free is online gambling still illegal in the us demo casino slots gambling riverboat win casino slots

newport casino pasay city <a href=http://redstar.sanosindr2.ru/besplatnie-igrovie-avtomati-skachat-na-telefon/574-2017-08-22.php>хутор молчановка краснодарский край казино</a> tampa+bay+casino+resorts <a href=http://casino-casinomidas.sanosindr12.ru/gde-mozhno-poigrat-neligalno-v-moskve-v-igrovie-avtomati/424-2017-05-23.php>где можно поиграть бесплатно в нормальные игровые автоматы</a> casino rama players passport club <a href=http://sanosindr14.ru/top-igrovie-avtomati-na-realnie-dengi/189-2016-09-14.php>игровые автоматы гейминаторы онлайн бесплатно</a> jokes about gambling addicts <a href=http://sunmaker.sanosindr11.ru/mp3-hochesh-ograbit-kazino-a-esli-nas/738-2018-02-06.php>игровыеавтоматы онлайн лягушки скачать играть</a> casino code bonus <a href=http://gmslots.sanosindr4.ru/dnepropetrovsk-igrovie-avtomati-ku/376-2017-02-27.php>игровые автоматы бесплатно изумрудный остров</a>

brantford casino poker room ancient gambling china oscar/betting odds/acadamy awards/gambling/bookmaking luxfor casino las vegas casino online real time
546345465346465

медицинская справка для трудоустройства на работу в сормове

(Shawnkew, 2018.06.23 19:15)

санкт-петербургский государственный медицинская академия мечникова владивосток медицинская справка медицинская справка в университет скачать на сколько дается медицинская справка для водителей 2015 на какое время выдается медицинская справка для вождения Справка по форме 086/у Выборгский район медицинская справка для водительского удостоверения в бехтерева медицинская справка 095 у расширить медицинская справка форма 083/у-89 красногвардейская медицинская справка для гаи таганская медицинская виза в германию в санкт-петербурге медицинская справка на права в ростове на дону университетский водительская медицинская справка на люблинской улице у метро текстильщики медицинская справка 0861 у Купить справку из противотуберкулезного диспансера ПТД метро Автово

санкт-петербургская медицинская академия последипломного образования план <a href=http://spravka.spravftiziatrdom.ru/medspravka-dlya-raboti/152-2016-01-17.php>медицинская справка маломерные суда</a> медицинская справка в гибдд в санкт-петербурге <a href=http://med.flyurografspravk.ru/v-kakih-sluchayah-nuzhna-voditelskaya-meditsinskaya-spravka-v-2015-godu/6120-2017-09-08.php>справка медицинская чтобы не сдавать егэ</a> медицинская справка вместо больничного листа <a href=http://med.bolnichniilissst.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-voditeley-avtobusov/7395-2018-01-22.php>военно медицинская академия санкт-петербург абитуриенту</a> шоферская медицинская комиссия в санкт-петербурге торжковская ул <a href=http://med.flyurografspravk.ru/med-vuzom-sankt-peterburga-meditsinskaya-akademiya/1039-2016-04-14.php>военно-медицинская академия санкт-петербург поликлиника</a> фото медицинская справка в басейн <a href=http://flyurografspravk.ru/meditsinskaya-spravka-kategorii-a/1813-2016-06-28.php>справка для надомного обученияметро Автово</a>

где выдается медицинская справка для судоводителей маломерного флота в ростове медицинская справка для водительский прав стоимость медицинская справка для замены водительского удостоверения медицинская справка 86 у скачать вакансия медицинская сестра предрейсовых осмотров санкт-петербург что такое медицинская справка 046-1 медицинская справка на оружие на павелецкой форма медицинская справка 027/у медицинская справка для гаи багратионовская медицинская справка форма 8 8

медицинская справка при поступлении работу <a href=http://bolnlistnadom.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-voditelskogo-udostovereniya-s-zaklyucheniem-psihologa/8903-2018-03-28.php>общая медицинская справка</a> что такое медицинская справка формы 086у для поступления <a href=http://krovspravka.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-pervoklassnika-samara/10799-2018-09-10.php>детская поликлиника 68 сестрорецк</a> Больничный лист Кронштадтский район <a href=http://flyurografspravk.ru/detskaya-meditsinskaya-spravka-zanyatie-sportom/7964-2018-01-15.php>сколько действительна медицинская справка 086-у</a> как оформлять медицинская справка для иностранного граждан <a href=http://gotop.bolnlistnadom.ru/zamena-prav-pri-smene-familii-meditsinskaya-spravka-nuzhna/9591-2018-07-26.php>справка от врача в свободной форме скачать</a> медицинская справка форма n 083 у-89 самара <a href=http://ikno.krovspravka.ru/spravka-ot-ftiziatra-btszh-reaktsiya-mantu-kurortniy-rayon/6436-2017-10-22.php>медицинская справка купить тула</a>

испания виза медицинская справка куда обратиться медицинская справка школьника отъезжающего в детский оздоровительный лаге медицинская справка для поступления в автошколу сертификат о профилактических прививках форма 156/у-93 метро Чернышевская украина абитуриент 2015 медицинская справка

химчистка шуб маяковская

(JustinSeN, 2018.06.22 22:37)

Химчистка одежды с выездом в Советская улица (посёлок Рублево) Химчистка пуфиков домой в Щёлковский проезд Химчистка авто с выездом в Центральная улица (поселок Киевский) Химчистка кресла домой в Уланский переулок Химчистка автомобиля заказать в Щербинская улица Химчистка мягкой мебели заказать в Дачная улица (дачный поселок Кокошкино) тц европарк на рублевке химчистка химчистка вологодская обл череповец Химчистка мягкой мебели на дом в Улица Фадеева город торговый центр химчистка химчистка премиум краснгодар российская бар ресторан химчистка прачечная салон красоты Химчистка ковролина домой в Съезжинский переулок Химчистка ковролина онлайн в Площадь Славы химчистка мебели израиль

Химчистка кресла вызвать в Большой Тишинский переулок <a href=http://gggclin.ru/himchistka-mup-kristall-v-kirove/17630-2018-06-02.php>Химчистка уголка на дом в барвиха</a> Химчистка кресла домой в 3-й Угрешский проезд <a href=http://gstklean.ru/himchistka-v-rostove-na-donu-otzivi/14200-2018-01-24.php>химчистка мебели казань</a> химчистка казань авто с пробегом <a href=http://gosccclin.ru/himchistka-suhaya-kovrov/13335-2017-12-13.php>Химчистка одежды на дом в Широкая улица (деревня Белоусово)</a> химчистка одежды вологда телефон <a href=http://goskkklean.ru/himchistka-kresla-vizvat-v-berezovaya-ulitsa-derevnya-vlasovo/16631-2018-04-19.php>Химчистка ковролина онлайн в Большая Академическая улица</a> химчистка в воронеже цена <a href=http://goskkklin.ru/himchistka-v-dome-vizvat-v-otradnoe/6714-2017-02-13.php>Химчистка ковров онлайн в Щибровская улица</a>

панда алматы химчистка Химчистка штор с выездом в Жулебинский бульвар Химчистка сидений онлайн в Улица 8 Марта (поселок Липки) химчистка автомобилей рассэнки и стоемость г уфа Химчистка сидений домой в Живописный мост Химчистка ковролина с выездом в Мякинино химчистка замшевой обуви петрозаводск химчистка шубы в кирове цены фото лента, санкт-петербург, химчистка Химчистка одежды вызвать в 1-я Белогорская улица

Химчистка ковров онлайн в Улица Саморы Машела <a href=http://gggklean.ru/himchistka-v-dome-zakazat-v-solnechnaya-ulitsa-derevnya-gorchakovo/1623-2016-05-08.php>Химчистка штор онлайн в Аэропорт</a> Химчистка сидений вызвать в Преображенская площадь <a href=http://goskkklin.ru/himchistka-nika-v-mitino/12913-2017-12-05.php>Химчистка кресла на дом в 2-й Богородский переулок (город Троицк)</a> Химчистка одежды домой в Сумская улица <a href=http://gstklin.ru/himchistka-po-italyanski-severodvinsk/11377-2017-10-10.php>ночная химчистка авто</a> Химчистка автомобиля домой в Селезнёвская улица <a href=http://sssclin.ru/himchistka-kovrolina-zakazat-v-bolshaya-suharevskaya-ploshad/18352-2018-06-10.php>Химчистка в доме вызвать в Малая Ботаническая улица</a> Химчистка штор на дом в Малый Спасоглинищевский переулок <a href=http://goskkklean.ru/himchistka-odezhdi-vizvat-v-borisoglebskiy-pereulok/14099-2018-01-07.php>Химчистка матрасов онлайн в Улица Академика Зельдовича</a>

химчистка на ботаническом саду харьков профессиональная химчистка кульман 5 химчистка Химчистка уголка домой в Симоновский тупик химчистка шуб в одинцово

переезд мебели Киев

(CurtisVob, 2018.06.21 12:34)

перевозка мебели недорого http://meblevozka.kiev.ua

gtmrzc

(hemnok, 2018.06.21 11:25)

<a href=http://canadian-pharmasy.com>buy cialis canada</a>
prezzo cialis generico usa
cialis price http://canadian-pharmasy.com

Избавиться от комаров

(Jamestroft, 2018.06.21 10:57)

С наступлением лета появилась проблема – комары. Этот вид насекомых как правило всем доставляют много хлопот. Даже самые приятные моменты могут очернить постоянное жужжание и неприятные укусы. И тут начинаются поиски действующих способов защиты.

Рассмотрите интересный вариант на сайте smartkiller.ru. Здесь представлена лучшая ловушка, которая избавит вас от комаров и других неприятных насекомых. Цель данной компании в том, чтобы каждый имел возможность отдыхать без проблем и не о чем не думать.
Какие же преимущества предоставляет компания? Попав на сайт вы сразу поймете что здесь все сделано для того чтобы ваг отдых мог только радовать вас.
Отметим плюсы фирмы:

- небольшой вес, а благодаря компактным размерам его можно разместить в любом удобном месте;
- производителем предусмотрена возможность заряжать комплект при помощи разных источников;
- работа ловушек осуществляется за счет использования нескольких способов борьбы с насекомыми;
- высокое качество и надежность;
- дизайн продуманный и весьма привлекательный;
- каждый человек без труда сможет разобраться в порядке использования и эксплуатации.


Всю приобретенную продукцию компании обслуживают специализированные сервисы.
Зайдя на сайт, вы сможете просмотреть различные фотографии приспособления, получить множество информации о новинках, а также ознакомится с отзывами покупателей. Большинство из тех, кто приобрел приспособление, описывают свой опыт и работу системы.

На любой из ваших вопросов всегда ответят наши специалисты,вы можете как заказать звонок, так и связаться с нами по указанным телефонам.
Если вы станете клиентом компании, то кроме сервисного обслуживания, вы также получите множество преимуществ. Есть предложения для дилеров. Стать им - означает получить надежного партнера и возможность проводить совместные акции.
Для тех, кто сомневается, на сайте есть подборка видео роликов о том, как помогает такая система. Результат никого не оставит равнодушным!
Весь сайт информативен и помогает сделать выбор. Здесь нет лишней информации, все довольно компактно. В нижней части портала есть список важных вопросов, которые помогут больше узнать о системе и ее преимуществах.

Если вы все еще не верите в то, что система может спасти вас от насекомых, то следует разобраться с принципом его воздействия. Для уничтожения используется подход, который постепенно снижает количество комаров. Они не исчезнут в один миг, а перестанут вас кусать и вообще приближаться к вам. Создается имитация тепла живого существа (выделяется теплый углекислый газ, как при дыхании, а температура равна 39-40 градусам), что позволяет привлечь насекомых и направить их в нужном направлении, где они постепенно погибают. Прибор может бороться с комарами на расстоянии более чем пятьдесят соток.
Работа системы разделена на несколько этапов, первй это распространения вещества привлекающего насекомых, и второй этап это уже непосредственно их уничтожения. Насекомые всасываются вентилятором в резервуар где погибают. Путем разрядов электричества комары погибают и попадают в специальное устройство которое ведет статистику работы всей системы.
Эти два режима чередуются между собой примерно раз в минуту, по мимо этого ультрафиолетовая лампа привлекает слепней и мух, от которых также всегда бывает не мало хлопот.
Система довольно проста, но главное – безопасна, как для взрослых, так и для детей. Теперь можно отдыхать и не боятся, что вас побеспокоят насекомые. Заходите на сайт и покупайте Smartkiller по приемлемым ценам.
Перейти на сайт <a href=http://smartkiller.ru/>уничтожитель мух</a>

инструкция пользователя электровелосипеда

(CesarTwica, 2018.06.19 23:52)

беспедальные велосипеды для малышей горные велосипеды цена в могилеве для 12 детей электровелосипеды в екатеринбурге купить бу электровелосипед cross rack 750w велосипеды детские на маяковского ижевск электровелосипед raptor электровелосипед urban 350w детские велосипеды от 1 года с ручкой д детские велосипеды profi trike с резиновыми кооесами трюковые велосипеды б/у велосипеды городские отечественные электровелосипед цена в одессе магнитоуправляемая микросхема на электровелосипед детские велосипеды каляска электровелосипеды в сокольниках цены

детские велосипеды череповце купить <a href=http://menghi.ru/tryukovie-velosipedi-igri/24370-2018-03-27.php>подростковые велосипеды цены киров</a> электровелосипед харлей дэвидсон <a href=http://menghi.ru/poderzhannie-gornie-velosipedi-kupit/24991-2018-04-12.php>велосипеды складные пермский завод</a> детские велосипеды family фунтик оптом ск <a href=http://menghi.ru/velosipedi-skif-gornie/20505-2017-12-12.php>детские велосипеды navigator 18</a> электровелосипед грузовой 600 вт <a href=http://menghi.ru/samie-nadezhnie-gornie-velosipedi-minsk/4870-2016-07-06.php>горные велосипеды стингер</a> складные велосипеды гончарная <a href=http://menghi.ru/gornie-velosipedi-i-tseni/12921-2017-04-26.php>детские велосипеды от 1 года в москве</a>

электровелосипед staiger new jersey городские велосипеды цена детские велосипеды на дисках купить в москве полноприводные электровелосипеды детские велосипеды vivi bikes запчасти для электровелосипеда киев велосипеды детские двухколесные харьков барабашова youtube электровелосипеды горные велосипеды багажником электровелосипед салют

детские велосипеды от 6 до 9 лет <a href=http://menghi.ru/podrostkovie-velosipedi-s-odnoy-skorostyu-s-korzinkoy/2331-2016-03-22.php>электровелосипед volteco shrinker 350w видео</a> авито уфа велосипеды бу детские <a href=http://menghi.ru/skladnie-velosipedi-dlya-dachi/20331-2017-12-07.php>велосипеды женские stels дешево</a> велосипеды подростковые для мальчиков купить в сокольниках <a href=http://menghi.ru/kupit-elektrovelosiped-zarya-silniy-v-ukraine-nedorogo/4109-2016-06-05.php>детские трёхколёсные велосипеды от 1 года</a> оптовая база-детские велосипеды <a href=http://menghi.ru/skladnie-velosipedi-dlya-dachi/19855-2017-11-23.php>велосипеды детские trek mystik</a> велосипеды детские российские цены <a href=http://menghi.ru/skladnie-velosipedi-dlya-dachi/17471-2017-09-15.php>велосипеды детские до 4 лет трехколесные</a>

детские двухколесные велосипеды навигатор авито москва детские велосипеды с ручкой б/у как собрать аккумулятор для электровелосипеда детские велосипеды 3х колесные в тюмени электровелосипед своими руками фото

Каталог биде

(Charlesbiz, 2018.06.19 19:46)

Каталог биде <a href=http://stelavis.by/product-category/bide>Каталог биде</a>

rufpgc

(itvpox, 2018.06.19 17:50)

<a href=http://canadian-pharmacyon.com>buy viagra online uk</a>
100mg viagra online uk http://canadian-pharmacyon.com

50fs4uq8

(Brettnub, 2018.06.18 23:35)

wh0cd219589 <a href=http://doxycycline100mg.us.org/>doxycycline hyclate capsules</a>

купить апартаменты на пхукете

(StevenVak, 2018.06.18 19:40)

купить апартаменты на пхукете <a href=http://zagranyu.com/turistam/805-plyusy-otdyha-v-phukete.html>купить апартаменты на пхукете</a>

офисные кресла

(Davidrix, 2018.06.18 19:33)

офисные кресла <a href=http://maxstroy.org/stulya-i-kresla-dlya-ofisa>офисные кресла</a>

kppbux

(bvqtyd, 2018.06.18 07:19)

buy female viagra
<a href=http://canadian-pharmacyc.com>viagra canada</a>
online buy viagra in pakistan http://canadian-pharmacyc.com

эксклюзивную мебель

(Tylerter, 2018.06.17 23:09)

Такой популярный в последнее период побочный, будто ремень, – принадлежащий элемент гардероба, причем, вдруг женского, беспричинно и мужского. Ремни уже давнешенько перестали исполнять исключительно практичную занятие, то полдничать, помогать брюки: сегодня сей аксессуар несет и эстетическую нагрузку и, более того, помогает представителям сильного и слабого пола создать образцовый образ.
В этом разделе нашего интернет-магазина сумок и аксессуаров SumkaVip данные изделия представлены в широком ценовом диапазоне. Многообразие предлагаемых моделей позволит подобрать обстановка подобно к одежде в классическом стиле, так и перед джинсы. Особенность первых – небольшая ширина и строгая, без излишеств, пряжка. Вторые отличаются разнообразным декором, экстравагантностью и широким использованием дополнительных деталей.
Покупая <a href=http://good-sovets.ru/podarotchny-remeny/>Авторский стол</a> из натуральной кожи, представителям сильной половины следует учитывать последние модные тенденции и руководствоваться собственным вкусом. Сообразно словам дизайнеров, выбирая кожаное продукт ради мужского костюма, лучше отдать достоинство строгим и не чересчур броским моделям, ведь в данном случае ремень является второстепенным элементом гардероба. В гардеробе каждого мужчины должно быть изрядно классических ремней и столько же – предназначенных чтобы более свободного стиля в одежде.

The Weeknd D.D (Official)

(TravisMocky, 2018.06.17 20:18)

Poets of the Fall (Official) TRY NOT TO LAUGH! #07 **moustache edition** Matrix Ending REACTING TO NEAR DEATH EXPERIENCES Landscape Bob Marley Remix LENAY ME BESA! German Saw Game Exclusivaremix Nightcore Radioactive (Imagine Dragons) Commissioned Youve Got A Friend Tennis Ball Peg Jerry Cantrell Between (Cover) The Rosary Joyful Mysteries: With Music Bring the madness noisestorm Crank it (Club Edit) Zayn Dusk Till Sia

Medina Welcome To <a href=https://semestra.eu/search/Alaba+a+Dios+Danny+Berrios>Alaba a Dios Danny Berrios.mp3</a> I3ucketHE4D Tercy <a href=https://shmenim.info/search/Legends+Score>Legends Score</a> 10 Amazing Facts About The Blob <a href=https://shmenim.info/search/Ella+Fitzgerald+Louis+Armstrong+Cheek+To+Cheek>Ella Fitzgerald Louis Armstrong Cheek To Cheek</a> Greg On The Beach <a href=https://semestra.eu/music/painkiller+by+judas+priest+performed+by+kids+o+keefe+music+foundation>Painkiller By Judas Priest Performed By Kids! / O Keefe Music Foundation</a> Deorro 1459 ft. Erick Gold <Preview> <a href=https://ruangsudut.info/music/indie+rock+alternative+rock+compilation+october>Indie Rock/ Alternative Rock Compilation October.mp3</a>

Tetris Theme Korobeiniki Piano Camila Alejate de Mi En Vivo Dil o priya priya 21 savage mode Lady Gaga Perfect ILLUSION (Instrumental Audio) TheFatRat Unity <No>Vocals] Theme From Tomorrowland Skinny Wolves Club Mix DJMASTEROFFICIAL HallieIsADinosaur All the Broken Things (Die Krupps Remix)

Oliver Mtukudzi <a href=https://ruangsudut.info/music/lomepal+cette+foutue+perle+clip>Cette Foutue Perle Clip.mp3</a> IanBrownVEVO <a href=https://jjant.info/search/I+love+u+in+punjabi>I love u in punjabi</a> Games Night <a href=https://semestra.eu/search/Slash+Cyprus>Slash Cyprus.mp3</a> Freysa (extended mix) <a href=https://webgiare.info/search/Dj+Tarantino>Dj Tarantino</a> Huisin sofa <a href=https://shmenim.info/music/plies+rock+lyrics>Plies Rock Lyrics</a>

Timaya Money ft. Flavour HAVE YOU EVER SEEN A GHOST? Eros Ramazzotti Parla Con Me (Italian Text) Usher ft Kam Parker CoMusica Arches

Smithmovies com hot teen or Busty teen boobs in hot

(RaleighMocky, 2018.06.17 01:52)

Ladies getin gaged on you tube

Added Nov 21, 2017. Horny Bi Male Fucks Horny Twat A. Milana S strips from denim shorts to play alone.
<a href=http://lady-mohair.eu/other/topic-1920.html>Interracial hardcore wife writing creampies</a>

Women european brides extreme

Out amateur private orgy is gaining momentum. Enjoy this solo webcam stripteasing show. Shemales Cums Like An Animal.
<a href=http://kissaring.xyz/latina/topic-886.html>Bowjobs from latin girls videos</a>

Group policy won t apply

You inevitably say it s about three women and one has surgery called labiaplasty, said Gradus, 34. Amateur Lesbian Babe Teens Scissoring. Blonde Milf Gets Fucked In The Ass.
<a href=http://marriageway.win/babe/topic-1733.html>Bukkake with beauty girl porn</a>

Galleries teen dreams galleries that

Morena Femboy Gift 2. Cum ar veni, Rechinasul foto. More information about this error may be available in the server error log.
<a href=http://trydiet.ru/other/female-chastity-fetish-thumbs.html>Female chastity fetish thumbs</a>

Dating sites asian dating shopping

Dan is het verstandig om te kiezen voor een grote dildo met handvat. Hope I m still doing that in 20 years. Add Cambridge Dictionary to your browser in a click.
<a href=http://kislotoupor.com/teen/1766-nude-beautiful-teen-brunette-pussy.html>Nude beautiful teen brunette pussy</a>

Bother and sister porn

Big Brother Africa Hotshots Shower Hour Goitse Butterphly Sipe Luis. Little Tranny in pirate clothes gets naked and plays with her cock. Gargantuan black cock slipping and sliding real deep inside white pussy.
<a href=http://attracter.men/other/1884-sex-for-wife-birthday.html>Sex for wife birthday</a>

Torture sado porn video

Strong Fuck For Slim Tits Japanese Slut. One dude fucking three mature ladies. Mommy wont stop after you cum.
<a href=http://gabeloved.xyz/babe/anal-speculums-in-women-1814.html>Anal speculums in women</a>

уничтожитель мух

(Jamestroft, 2018.06.16 19:38)

Когда к нам приходят теплые деньки, вместе с ними нас начинают мучать и комары. Этот вид насекомых как правило всем доставляют много хлопот. И приходит время для того чтобы как то защищаться от них.

Рассмотрите интересный вариант на сайте smartkiller.ru. Сайт предлагает одну из самых действенных ловушек, которая помогает не только от комаров но и от других насекомых. Цель данной компании в том, чтобы каждый имел возможность отдыхать без проблем и не о чем не думать.
Какие плюсы у этой компании? Попав на сайт вы сразу поймете что здесь все сделано для того чтобы ваг отдых мог только радовать вас.
К плюсам smartkiller относят:

- все ловушки малогабаритны и не тяжелы, их можно поставить в любое удобное место;
- ловушки заряжаются различными способами;
- эффективность обеспечивается использованием одновременно разных методик, которые воздействуют на насекомых;
- высокое качество и надежность;
- визуальная составляющая тоже продумана и проработана;
- каждый человек без труда сможет разобраться в порядке использования и эксплуатации.


Для обслуживания smartkiller созданы специальные сервисные центры. Все продуманно до мелочей и после покупки такой системы для уничтожения комаров, вы забудете о проблеме с надоедливыми насекомыми.
Зайдя на сайт, вы сможете просмотреть различные фотографии приспособления, получить множество информации о новинках, а также ознакомится с отзывами покупателей. Большинство из тех, кто приобрел приспособление, описывают свой опыт и работу системы.

Также если у вас возникают вопросы, можно заказать обратный звонок, и специалисты компании очень скоро перезвонят, предоставят всю необходимую информацию.
Если вы станете клиентом компании, то кроме сервисного обслуживания, вы также получите множество преимуществ. Есть предложения для дилеров. Стать им - означает получить надежного партнера и возможность проводить совместные акции.
Для тех, кто сомневается, на сайте есть подборка видео роликов о том, как помогает такая система. Результат никого не оставит равнодушным!
Весь сайт информативен и помогает сделать выбор. Здесь нет лишней информации, все довольно компактно. В нижней части портала есть список важных вопросов, которые помогут больше узнать о системе и ее преимуществах.

Чтобы развеять все сомнения, поговорим о принципе работы всех ловушек. Для уничтожения используется подход, который постепенно снижает количество комаров. При работе прибор создает имитацию живого человека и комары приближаясь к ловушке погибают. Прибор может бороться с комарами на расстоянии более чем пятьдесят соток.
Работа системы разделена на несколько этапов, первй это распространения вещества привлекающего насекомых, и второй этап это уже непосредственно их уничтожения. Насекомые всасываются вентилятором в резервуар где погибают. На них также воздействует напряжение и как результат – погибшие насекомые попадают в мониторинговую сетку. Вы сможете самостоятельно оценить качество работы прибора и подсчитать, сколько насекомых обитало вокруг вас.
Оба режима постоянно повторяются. В среднем период составляет одну минуту. Но и это еще не все. В конструкции есть ультрафиолетовая лампа. Она поможет избавиться от мух, также на нее слетаются слепни.
Все гениальное просто, так и с нашими ловушками, они абсолютно безопасны для человека. Теперь можно отдыхать и не боятся, что вас побеспокоят насекомые. Заходите на сайт и покупайте Smartkiller по приемлемым ценам.
Перейти на сайт <a href=http://smartkiller.ru/>Уничтожитель комаров на дачу</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65

Következő »